Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

amber alert

(από το blog του αγαπητού μου zlatko)

Για τα 2 παιδιά στην Ορεστιάδα όλοι θα ακούσατε. Ρίξτε μια ματιά στην είδηση και στο Δελτίου Τύπου του συλλόγου «Το Χαμόγελου του Παιδιού». Όλοι θα θυμάστε και τον Άλεξ της Βέροιας, πριν 2 χρόνια, υπόθεση που παραμένει ανοιχτή μέχρι και σήμερα. Περιπτώσεις και οι δύο, μαζί με δεκάδες άλλες που δεν έχουν πάρει δημοσιότητα ή δεν τις ξέρουμε, που ο κόσμος βιώνει σοκαρισμένος. Η εξαφάνιση ενός παιδιού δεν είναι κάτι που μας αφήνει αδιάφορους.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Δυο πολύ απλά πράγματα. Ένα είναι το να κατανοήσουμε πως ένα παιδί δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε ανήκει απόλυτα στη δικαιοδοσία των δικών του και άρα σπεύδουμε άμεσα όταν κάποιο ζητάει βοήθεια, δεν το αφήνουμε να περάσει "αφού θα το ακούσουν/βοηθήσουν/σωπάσουν(!) οι δικοί του".

Δεύτερο είναι το Amber Alert. Δηλαδή το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων. Σ' αυτό μπορούμε να συμμετέχουμε με απλά sms μηνύματα στο κινητό. Δείτε εδώ τις πληροφορίες για το πως μπορείτε κι εσείς να εγγραφείτε στην υπηρεσία. Εγώ ήδη το έκανα...

(Όποιος θέλει, αναπαράγει το post αυτό στο δικό του blog. Θα ήταν καλό ο κόσμος να ενημερωθεί για το Amber Alert.)

0 καροτάκια:

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP