Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ο γάμος




πραγματοποιήθηκε τελικά ο πρώτος ομοφυλοφιλικός γάμος στην Ελλάδα. Στο καπάκι έγινε κ ο δεύτερος! τα παιδιά τα πάντρεψε ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου έτρωγε τα λισακά του.

τι θα γίνει τώρα; φυσικά σύσωμη η ηγεσία του τόπου θα κυρήξει τους γάμους παράνομους, τα ζευγάρια μαζί με τις ομοφυλοφιλικές κοινότητες θα απευθυνθούν στο Ευρωπαικό δικαστήριο απ' όπου φυσικά θα δικαιωθούν πανηγυρικά, κ οι γάμοι θα συνεχιστούν σε ένα ημινόμιμο-ημιπαράνομο καθεστώς.

προσωπική μου άποψη, ο γάμος αυτός δεν έπρεπε να γίνει. οι ομοφυλόφιλοι πάλευαν τόσα χρόνια για αναγνώριση των δικαιωμάτων τους κ τώρα βολεύονται μέσα από ένα παραθυράκι του νόμου; αυτό ήθελαν; αναγνώριση ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο την πίσω πόρτα;

2 καροτάκια:

Kyra-Litsa

Αγαπητέ Bunny ωραία το θέτεις αλλά πιστεύω ότι δεν γίνονται όλα από την μια στιγμή στην άλλη. Σαν πρώτο βήμα είναι σωστό γιατί στην ουσία προετοιμάζει την κοινή γνώμη για αυτά που έπονται. Εννοώ ότι δεν μπορεί μια κοινωνία να δεχτεί μέσα σε μια στιγμή πράγματα στα οποία αντιδρούσε. Το 74 δεν είχαμε ομοφυλόφιλους (!!!!) Το 90 άρχισαν να βγαίνουν στην τηλεόραση. Το 2000 είχαν ήδη γίνει πρότυπο στο χαζοκούτι. (κάτι που με βρίσκει αντίθετο, όχι στον να παρουσιάζουν προγράμματα αλλά στο να διακηρύσσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις μέσα από αυτά, τι με ενδιαφέρουν αυτές εμένα, το πρόγραμμα θέλω να δω) Το 2008 ακόμα πολλοί συνάνθρωποί μας ντρέπονται, έχουν ενοχές ή φοβούνται τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Όλα γίνονται βήμα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Τώρα έχουμε γάμο. Ίσα δικαιώματα αναγνωρίζονται από το κράτος είτε το θέλει είτε όχι ο κάθε Δικαστικός (γιατί υπεράνω όλων είναι το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, το οποίο είναι υπέρ των γάμων). Σε δέκα, είκοσι χρόνια όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν και κανείς δεν θα μιλάει για εμάς τους straight και εκείνους τους ομοφυλόφιλους. Θα μιλάει για εμάς μόνο, χωρίς να υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός. Ελπίζω δηλαδή.

Ανώνυμος

Σωστός ο κυρά Λίτσα (μα ποιος είναι αυτός ο κυρά Λίτσα επιτέλους??-inside joke)...όλες οι αλλαγές γίνονται βήμα βήμα...ειδικά σε μια αρκετά κολλημένη κοινωνία...

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP