Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

8 να 'ναι οι μέρες σας



κάπου στην τρίτη γυμνασίου, έφαγα το συνηθiσμένο κόλλημα που τρώνε όλα τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία με κάποιο συγκρότημα/ηθοποιό/ τραγουδιστή κτλ. το δικό μου αντικείμενο πόθου ήταν οτιδήποτε από garbage κ ειδικότερα την σεξουάλα τραγουδίστρια τους shirley manson. μάζευα λοιπόν τα πάντα που γράφονταν, εικόνες, κάθε δημοσίευμα κ αναφορά κ τα έβαζα σε ένα μεγάλο πορτοκαλί φάκελο. κάποια στιγμή διαβάζω κ για μία εμφάνιση τους στο FREETIBET FESTIVAL. μάλιστα...

κάπως έτσι έμαθα πως το Θιβέτ δεν είναι κυρίαρχο κράτος, δεν έχει για βασιλιά-παπά τον κύριο Δαλάι(όνομα) Λάμα(επίθετο), κ γενικά οι πολίτες(;) του δεν ζουν μακάρια με γιόγκα κ προσευχές.

το 1959 ο Μάο τσε Τούνγκ διέταξε την πλήρη προσάρτηση -της αυτόνομης τότε επαρχίας- του Θιβέτ. μετακίνησε χιλιάδες Θιβετιανούς κ εποίκησε το μέρος με ακόμη περισσότερους κινέζους αγρότες. σήμερα στην πρωτεύουσα Λάσα οι κινέζοι υπερτερούν αριθμητικά. ο στρατός υπάρχει παντού. παντού έλεγχος, κάμερες κ μυστικοί αστυνομικοί. οι θιβετιανοί απαγορεύεται να μιλούν με ξένους τουρίστες κ δημοσιογράφους, ενώ για να προσληφθούν οπουδήποτε πρέπει να ξέρουν κινεζικά. ο πολιτισμός τους φθίνει κ μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε τουριστική ατραξιόν.

όταν έμαθα πως η χώρα που θα διοργανώσει τους επόμενους ολυμπιακούς αγώνες θα είναι το πεκίνο έφριξα! φυσικά ήταν γνωστό στους 100 αθάνατους το αυταρχικό καθεστώς της κίνας, όμως η κινεζική κυβέρνηση έδωσε εγγυήσεις για τον εκδημοκρατισμό του κράτους. εγώ αν ήμουν αθάνατος δεν θα τους πίστευα. θα τους έβαζα να ορκιστούν πρώτα.

τέλοσπάντων ανυπομονούμε να δούμε την τελετή έναρξης σε 4 εβδομάδες από σήμερα, την παρασκευή 8 αυγούστου. ανυπομονώ να δω κ καμιά αντίδραση αθλητών ή θεατών, έτσι να τους ξεφτιλίσουν λίγο.

edit: η δική μου πάλη ενάντια στη καταπίεση του Θιβέτ! πριν 3-4 χρόνια την είχα δει κάπως κ ψαχνόμουν με διάφορες αριστερίστικες-ψιλοαναρχικές-ψιλοζήτωηένοπληαντίδραση ομάδες κ οργανώσεις (τελικά ποτέ δεν έγινα μέλος, αν κ 2από αυτές τώρα "ηρέμησαν" κάπως κ μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ). όταν σε μία μου είπαν
-εμείς είμαστε μαοϊστές...
- ο μάο δεν ήταν που μπήκε στο Θιβέτ;
- εε...ο Πρόεδρος μάο όμως έχει δώσει στον κόσμο ξυλ ξυλ ξυλ ξυλ*......
- σόρρυ, δεν τον συμπαθώ τον Πρόεδρο.
ηρωικό ε;

*ξυλ= πράγματα που δεν κατάλαβα/ξύλινος λόγος

4 καροτάκια:

Kwlogria

Η Κίνα κερδίζει πάρα πολύ από το Θιβέτ καθώς το δεύτερο είναι τρομακτικά πλούσιο σε πετρώματα, νερό κλπ. Είναι τραγική η κατάσταση μην το συζητάς. Να σου πω την αλήθεια όμως, δε νομίζω να γίνει τίποτα στους Ολυμπιακούς αν και πολύ θα το ήθελα. Οι άνθρωποι είναι σκατένιοι, τόσοι βασανίζονται στον κόσμο και οι υπόλοιποι κάθονται και κοιτάνε. Δυστυχία.

ZlatkoGR

Περί edit: Αυτός είσαι! Τους πήρες τα σώβρακα! :P

bunnysuicides

kwlogria μου, εγώ λέω να είμαι πιο αισιόδοξος. πριν από λίγο συζητούσα κ έλεγα πως οι τεράστιες ανατροπές της ιστορία άργησαν να έρθουν μα στο τέλος έγιναν. πιστεύω πως αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά πως κάτι δεν πάει καλά. είναι κ αυτό μια αρχή, δεν είναι?

zlatko δε μπορώ να μιλήσω κ για τις μυστικές επιχειρήσεις που έχω κάνει για να συντονίσω τις εξεγέρσεις στο Θιβέτ κ τη Μιανμάρ..ώχ μίλησα!!!!! σταματήστε κύριε ελεύθερε σκοπευτή, σταματή

mafaldaQ

Κοίτα να δεις τι παθαίνει ο άνθρωπος άμα ακούει garbage...

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP