Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

καλωσόρισες Ίνγκριντ!


πριν μερικά χρόνια είχα παρακολουθήσει ένα ντοκιμαντέρ για μια νέα πολιτικό που τόλμησε να τα βάλει με το πολιτικό κατεστημένο της Κολομβίας. την λέγαν Ίνγκριντ Μπετανκούρ.

μεγάλωσε, σπούδασε κ παντρεύτηκε στην Γαλλία, αποφάσισε να επιστρέψει στην Κολομβία κ να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική για να εξαλήψει τη διαφθορά κ την φτώχια απ' την πατρίδα της.

τα πήγε καλά: το 1994 εκλέχθηκε βουλευτής κ 4 χρόνια μετά ιδρύει το δικό της κόμμα Πράσινο Οξυγόνο, με το οποίο θα εκλεγεί βουλευτής με το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων! το 2002 θα δηλώσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας. σημαία της η καταπολέμηση της διαφθοράς, της φτώχιας κ του αναλφαβητισμού, η οικολογία κ η λήξη του εμφυλίου πολέμου (εδώ κ 40χρόνια οι Κολομβιανοί έχουν να αντιμετωπίσουν κ ένα εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των φιλοαμερικανικών-καπιταλιστικών κυβερνήσεων κ των αριστεριστών ανταρτών) . αντίπαλος της στη διεκδίκηση της προεδρίας, ο σημερινός συντηρητικός πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε.

η Μπετανκούρ είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις {κ εγώ κολλημένος στην τηλεόραση μου "να, να παλιοφασίστες!"} όταν στη επόμενη σκηνή εμφανίζονται οπαδοί της να κλαίνε. {"ποιός μ@λ@κ@ς την σκότωσε;"}
στις 23Φεβρουαρίου πήγε στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του μεγαλύτερου ανταρτικού κινήματος FARC για να συζητήσουν αν θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις. οι μόνες διαπραγματεύσεις που θα έκανε μέσα στα επόμενα 6χρόνια, θα ήταν αυτές για τους όρους της απελευθέρωσης της.

Μία ημέρα μετά την απαγωγή της , έστειλε ένα φαξ στην οικογένεια της: "Μπαμπά, δεν θέλω να πάθεις καρδιακή προσβολή, μου φέρονται καλά, φιλιά σε όλους".

σήμερα έμαθα πως μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες της κολομβιανής κυβέρνησης, του Τσάβεζ μα κ του Σαρκοζί, ο στρατός με μία απλή(;) επιχείρηση κατάφερε κ την έσωσε . αυτή τη στιγμή είναι ασφαλής, με την οικογένεια της.

η Κολομβία σήμερα είναι μία απο τις λίγες χώρες-σκυλάκια των ΗΠΑ (μιλάω για την λατινική αμερική ε;), με τεράστια προβλήματα διαφθοράς, ναρκωτικών, φτώχιας, σκατά. ελπίζω λοιπόν η Ίνγκριντ αφού πάρει μια ανάσα, να συνεχίσει εκεί που σταμάτησε πριν από 6περίπου χρόνια. αν γίνει κάτι τέτοιο...
να, να, παλιοφασίστες!

2 καροτάκια:

mafaldaQ

Τελικά ενημερώθηκα και εγώ πλήρως για την Ινγκριντ! Να σαι καλά ρε πατερούλη για το θέμα!

bunnysuicides

καλά, πρέπει να γίνει κ ένα edit στην ανάρτηση αυτή, γιατί κυκλοφορούν διάφορες φήμες για την απελευθέρωση. κάτι που έγινε πολύ εύκολα, κάτι που συμφέρει τους αμερικάνους κ την κυβέρνηση του ουρίμπε, κάτι που δεν το είχαν αναφέρει στον σαρκοζί... ελπίζω να πάνε όλα καλά σημασία έχει που ελευθερώθηκε.

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP