Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

γιατί "είμαι κλεισμένος" στις 6 Σεπτέμβρη



κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτέμβρη, η Θεσσαλονίκη γίνεται το κέντρο του κόσμου! Διεθνής Έκθεση κύριοι! εδώ κ 78 χρόνια, μεγάλες επιχειρήσεις, μικρές επιχειρήσεις κυβερνητικές οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, οργανώσεις κ επιχειρήσεις γενικότερα, μαζεύονται απ' όλο τον κόσμο κ στήνουν τα περίπτερα τους στο μπετονένιο πάρκο της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης. συναυλίες, παραστάσεις, χαπενιγκς, σε ένα πανηγύρι που δίνει στην πόλη μια γερή δόση βαβούρας, έτσι, σαν αντίποινα, επειδή ησυχάσαμε τον αύγουστο.

η ΔΕΘ έχει στιγματίσει τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας για 2 λόγους. πρώτος κ σημαντικότερος: φραπέ.

δεύτερος (καμία σύγκριση με τον πρώτο, αλλα λέμε τώρα): από το '60 περίπου, είναι έθιμο πλέον, ο εκάστοτε πρωθυπουργός (ευτυχώς, μόνο της Ελλάδας) να κάνει μια περαντζάδα, να λέει "είμαι πολύ γαμάτος πρωθυπουργός", βεβαίως, "έχουμε κάποιες δυσκολίες εξαιτίας των διεθνών συγκυριών", μα, "το έργο συνεχίζεται" κ να ανακοινώνει τη συνέχεια της επιτυχημένης πολιτικής του. αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να ερμηνευτεί κ ως "θεματολoγία των δελτίων ειδήσεων για τη νέα σεζόν".

κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτέμβρη, η Θεσσαλονίκη γίνεται το κέντρο του κόσμου ! η πολιτική ζωή της Ελλάδας κάνει ένα μικρό tour προς τα πάνω. όχι τίποτα κινήματα Εθνικής Αμύνης, μη το ξεφτιλίσουμε, να ψωνίσουν ανεβαίνουν οι άνθρωποι, να φάνε καμιά μπουγάτσα, κανα τρίγωνο, να κάνουν κ καμιά δήλωση στο TV100. κ φυσικά, να απολαύσουν τον Λόγο Του Πρωθυπουργού.

γενικά, μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα!

σχεδόν πολύ ωραία.

φέτος λοιπόν, του Αλογοσκούφη δεν του βγαίνουν τα κουκιά . μετράει, ξαναμετράει, πάλι έλλειμα.
-μα τι έγινε βρε παιδί μου, εγώ τα έκανα όλα σωστά! κοτζαμάν διδάκτωρ του Λάντον Σκουλ Οφ Ικονόμικς να μη μπορώ να βουλώσω ένα ελλειματάκι? για μείωσε το αφορολόγητο! ας πούμε... στο μισό να τ' αφήσω; είναι καλά;
πολύ καλά. σαν αποτρίχωση στις μασχάλες.

ο Σουφλιάς αφού τελείωσε με το αυθαίρετο, κατάφερε να μας αποβάλει απ' το Κιότο, μα τώρα θα επανορθώσει λέει, με -τι καλύτερο από- ένα πυρηνικό αντιδραστήρα. να μην ξεχάσω. μας κάνει κ μετρό! αφού το προβληματάκι με τη χρεωκοπημένη εταιρία που ανέλαβε αρχικά το έργο, λύθηκε, τα εργοτάξια ετοιμάζονται να ξαναμαναξεκινήσουν. πάντως τα ονόματα των μετροποντικαραίων, σαν κάτι να μας λένε ...

στην παιδεία το παλεύουν ακόμα, ένας φεύγει, άλλος έρχεται, πού θα πάει, θα φύγει αυτό το "δωρεάν, δημόσια" από μπροστά.

κ με το ασφαλιστικό καλά το πάνε, κόβουμε εδώ, κολλάμε εκεί, σύνταξη στα 130, εφόσον ο υποψήφιος συνταξιοδοτούμενος υπογράψει υπεύθυνη δήλωση πως θα πεθάνει στα 131, μια χαρά, λύθηκε το πρόβλημα!

ε, έχουμε κ μερικά προβληματάκια με τους νταβατζήδες, έλα μωρέ, πέντε είναι όλοι κι όλοι, άστους εκεί να φάνε, στο τέλος θα σκάσουν κ θα ησυχάσουμε!



όμως είμαστε κ εμείς εδώ!

κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτέμβρη, η Θεσσαλονίκη γίνεται το κέντρο του κόσμου! εμείς όλοι, μερικές χιλιάδες ανθρώπων που βαρέθηκε το παραμυθάκι. που βιώσαμε κ βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων αυτού του τόπου. ανεργία, πληθωρισμός, διαφθορά, ελαστικά ωράρια, ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, υποβάθμιση της παιδείας, φτώχια, καταστροφή του περιβάλλοντος, αδιαφορία.


ας πούμε όλοι ένα μεγάλο "να ρε" το απόγευμα της 6ης του Σεπτέμβρη. έτσι για να μη μας λένε κ μαλάκες. η πορεία θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου γύρω στις 18:00 κ θα συμμετέχουν σύλλογοι εργαζομένων, φοιτητών, αγροτών κ κτηνοτρόφων, κομματικές οργανώσεις, συνταξιούχοι, αγανακτισμένοι πολίτες.

όπως πάντα, το ΚΚΕ θα κάνει το δικό του συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική, στους συλλόγους των εργαζομένων, φοιτητών, αγροτών κ κτηνοτρόφων, στις κομματικές οργανώσεις, στους συνταξιούχους κ τους αγανακτισμένους πολίτες που δεν ακολουθούν το Κόμμα. θα ξεκινήσει στις 7 στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

πιστεύω πως σε όποιο από τα δύο κ να πάτε, κερδισμένοι θα 'μαστε.

μην ξεχάσω, πως ελλείψει κυβερνητικών παροχών, φέτος προβλέπω να γίνουν κανα-δυο (χιλιάδες) επεισόδια παραπάνω, έτσι να έχουν να ασχοληθούν κ τα κανάλια. τι λέτε; να δείρουμε κ κανένα ρεμάλι, να πέσει λίγο κόκκινο σ' αυτή τη διαφάνεια βρε παιδί! να δούμε λίγο χρώμα!

τα λέμε στην έκθεση!

4 καροτάκια:

efou

νάισ! σχεδόν πείστηκα να κατέβω στην πορεία παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχω ξενερώσει λίγο μ'αυτές...αλλά έτσι είμαι εγώ, θέλω λίγο ψηστήρι! τουμό λοιπόν!

ZlatkoGR

Ωραίο κούνελε! Πορευθείτε και για μένα το Σάββατο, ναι;

Boneapart

Καλά τα λες! Όσο περνάνε τα χρόνια ολοένα μεγαλώνει η επιθυμία μου για διαμαρτυρία. Οργή, πήξιμο, αηδία! Που 'σαι; Φέρε και καρότα να τους τα φυτέψουμε στον... κήπο!

Υ.Γ. Καλά που παρουσιάζονται τέτοιες αφορμές μπας και ιδωθούμε, busy Mr Kounele. Λάντον σκουλ... :)

mafaldaQ

Μόλις τώρα περνάνε οι πρώτες προ-πορίες κάτω από το σπίτι μου και σε λίγο θα κατέβω να συμμετέχω!

Ακόμα και τίποτα να μην γίνει, όλοι έχουμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP