Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

blood on my boots

την παρασκευή ήρθε το περιοδικάκι της greenpeace, όπως πάντα πολύ καθυστερημένο, πολύ ανακυκλώσιμο, πολύ ενδιαφέρον. από 'κει διάβασα κ αυτή την ιστορία.
έχουμε κ λέμε...

η ιαπωνία είναι μια μακρινή χώρα, γεμάτη κοντά ανθρωπάκια που βγάζουν φωτογραφίες! γεμάτη κομπιούτερς, αυτοκίνητα κ τηλεοράσεις! κ φάλαινες! οι τελευταίες όμως, όπως ξέρουμε, έχουν μειωθεί σε ανησυχητικό βαθμό, τόσο ώστε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη, να συμφωνήσουν στον τερματισμό του κυνηγιού φαλαινών, εκτός -φυσικά- αν πρόκειται για "επιστημονικούς λόγους".

σας το 'πα αυτό; η ιαπωνία είναι γεμάτη επιστήμονες! οι οποίοι βάζουν τα καλύτερα κομμάτια
του κρέατος της φάλαινας στις βαλίτσες τους, κ το πουλάνε στη μαύρη αγορά.

τον περασμένο μάιο, δύο ακτιβιστές της greenpeace πήγαν στον εισαγγελέα κ κατέθεσαν ένα κουτί που περιείχε 23.5 κιλά κρέατος κ κόστιζε 3000$. όλα έδειχναν πως το νίμα της παράνομης(;) φαλαινοθηρίας είχε αρχίσει να ξετυλίγεται.

στις 20 ιουνίου, διατάχθηκε ο τερματισμός των ερευνών της εισαγγελίας για την υπόθεση, κ η σύλληψη των δύο ακτιβιστών. ένα μήνα μετά αποφυλακίστηκαν με εγγύηση, κ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για... κλοπή! ναι, καλά μαντέψατε: κλοπή του κουτιού με το κρέας!

επειδή είμαι αηδιαστικά αισιόδοξος, θα γράψω κ ότι μέχρι σήμερα, πάνω από 250000 επιστολές διαμαρτυρίας έχουν αποσταλεί στην ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς κ ότι έχουν γίνει διαμαρτυρίες έξω από ιαπωνικές πρεσβείες, σε 30 χώρες (κ στην ελλάδα!).
κ επειδή αισιόδοξος είμαι όχι (πολύ) βλάκας, δεν αναμένω εξελίξεις.



καιρό έχω να σας βάλω τραγουδάκι, να ένα.


5 καροτάκια:

efou

Πόσο λυπηρό τραγούδι... :-(

Boneapart

Φέτος στο Ράλι Ιονίου κάπου μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου και ενώ πλέαμε ανυποψίαστοι... ακούσαμε ένα δυνατό "φρρρρρρ" που ποτέ δεν είχαμε ξανακούσει (παρά μόνο στις ταινίες) και γρήγορα μια σκέψη πέρασε από το μυαλό μας αλλά είπαμε από μέσα μας "ιδέα μας είναι...". Στο 2ο "φρρρρρρρρ" λέει ένας από το πλήρωμα "ΠΕΣ ΤΕ ΜΕ ΤΡΕΛΟ(εν τω μεταξύ ο συγκεκριμένος είναι ψυχίατρος) ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ"... Γυρνάμε πίσω λέγοντας χορωδιακά "κι εγώ!" :-) Μια όμορφη φάλαινα έπαιζε με τα κύματα... Απίστευτη αίσθηση, απίστευτος ήχος! Πραγματικά λυπηρή η πραγματικότητα, Εφού & Κούνελε...

zero2one

Ελαφρώς άσχετο: Σχετικά με το περιοδικό της Greenpeace, εφόσον είσαι κι εσύ στη συνομοταξία (-: των κομπιουτερόπληκτων, δεν μπορούν να το αναρτούν κάπου στο δίκτυο και να στέλνουν ηλεκτρονική παραπομπη; Από ανακυκλωμένο χαρτί, καλύτερα καθόλου χαρτί!

Κι αν αυτό φαντάζει εξωπραγματικό, σας πληροφορώ ότι το ΤΕΕ (hint: Ελληνικό Δημόσιο) το κάνει! Γιατί να μην το κάνει κι η ίδια η Greenpeace;

(Χάνεις βέβαια την ευχαρίστηση να το διαβάζεις στην τουαλέτα. Εγώ τουλάχιστον, με το δελτίο του ΤΕΕ, αυτό έκανα (((-;)

bunnysuicides

ναι, όντως, λυπηρό..

boneapart, εμπειριάρα, ουάου!

zero2one, έχεις δίκιο, αλλά τι θα γίνει μ' αυτούς που δεν έχουν internet στο σπίτι τους? πάντως εγώ θα μπορούσα να το παίρνω ηλεκτρονικά, ωραία ιδέα, θα τους στείλω ενα mail να το κοιτάξουν.
καλωσήρθες!

zero2one

Ε, δε λέω για όλους. Απλά να μπορούν να αιτηθούν να τους έρχεται μόνο ηλεκτρονικά, αυτοί που έχουν σύνδεση και όντως επιθυμούν (όπως εσύ, φαντάζομαι) να διαβάζουν ηλεκτρονικά.

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP