Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΝΟΡΓΟΥΕΪ ΜΠΕΪΜΠΙ 4!

(δε πίπολ)


ποιός κομπλεξάρας ελληναράς έχει βγάλει τη βρώμα για τους σκανδιναβούς; που να του κρυώνει ο κώλος στον αιώνα τον άπαντα. οι νορβηγοί είναι χαζοχαρούμενοι, ήσυχοι (μέχρι να μεθύσουν), ομιλητικότατοι, εξυπηρετικοί, ευγενικοί, κ διάφορα άλλα που δεν έχουμε στο ελλάντα. μικρό παράδειγμα: είμαστε στο αεροδρόμιο. πολύ πρωί, όλοι βαριεστημένοι, μη σας πώ για τους υπαλλήλους. δίνω την ταυτότητα στην κοπέλα του γκισέ. ξαφνικά τεράααστιο χαμόγελο! "ααα! ελλάδα, έχω έρθει 3 φορές, έχω πάει εκεί, εκεί, εκεί, εκεί...κτλ κτλ" αλήθεια πείτε, θα το κανε αυτό ποτέ έλληνας υπάλληλος οπουδήποτε; κ άλλο παράδειγμα: γυρνώντας απ' το χωριό στο όσλο, ξεχνάω (ανεξήγητο) το κινητό μου στο λεωφορείο. το θυμήθηκα αρκετή ώρα μετά, το λεωφορείο είχε φύγει, βρίσκουμε ένα κύριο κ του το λέμε. με ύφος "οκ, χαλαρά, δεν έγινε κ τίποτα", παίρνει τον οδηγό τηλέφωνο. "θα πρέπει να περιμένετε λίγο, γιατί είναι ήδη 2χιλιόμετρα μακρυά"! ο άνθρωπός γύρισε πίσω κ μου το 'δωσε, είχα μείνει μαλάκας!

επίσης είναι ψηλοί. αυτό δεν είναι ιδιαίτερα καλό για μένα, γιατί με πιάνει αυτό το κόμπλεξ που έχει κ ο σαρκοζί κ περπατάω στις μύτες. πολύ ύψος ρε παιδί! αυτό το μεγαλόσωμο βέβαια στους άντρες είναι ωραίο, αλλά για τις γυναίκες νταξ. οπότε να καταρρίψω κ τον άλλο μύθο, ότι οι γυναίκες είναι πωπώωω κ έτσι. γενικά οι ελληνίδες είναι ποοοολύ ωραιότερες.

η παιδεία τους τωρα, είναι εντελώς διαφορετική απ' των ελλήνων. οι άνθρωποι μορφώνονται, βγαίνουν να ζήσουν στο εξωτερικό, "εκπαιδεύονται" στην οικολογική συνείδηση. στο χωριό που μέναμε (κ όταν λέω χωριό, εννοώ πολύ χωριό), ήταν μια γιαγιά γύρω στα 70 (έχουμε γίνει κ φίλοι στο facebook) , που μας εξηγούσε τη σημασία του να πλένεις το χάρτινο κουτί του γάλακτος πρωτού το βάλεις στον κάδο της ανακύκλωσης.

μη με παρεξηγήσετε, δεν λέω πως εμείς οι έλληνες είμαστε για τα μπάζα, αλλά σε ορισμένα θέματα είμαστε για τα μπάζα ρε πούστη μου!

10 καροτάκια:

deadendmind

Α, τι ωραία που πρέπει να περάσατε!
:-)
Γαμάτη ακούγεται η Νορβηγία!

ZlatkoGR

Δε θα σε παρεξηγήσουμε! :-) (Αλλά αυτό που είναι και στο FB η γιαγιά, εγώ δεν ξέρω πως να το πάρω)

mafaldaQ

Μόνο έτσι παίζει να μην αγχώνεσαι και να μην ξεχνάς το κινητό σου! Σίγουρα είναι πολύ ευγενικοί, με την καλή έννοια. Όχι την τυπική αγγλική έννοια!

stella

γυρισες λαγουδερε μου?
χρονια πολλα με υγεια !

καλε δεν κρυωνεις και πας σε αυτα τα κρατη?
εγω απο 24 κελσιου και κατι υπολειτουργω!
δεν ζω καν,αν με πας εκει στανταρ ψοφησα την πρωτη ωρα!!

αντε καλη χρονια να μας ερθει!
σμουτς!

mmjrules

Κοίτα, μην το λες ότι είμαστε για τα μπάζα...ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙΣ!

Nenyaki : )

Αααααχ, πες τα, πες τα, που τα λέω και εγώ και με κοιτάνε περίεργα!

Η πλάκα είναι ότι σε ρωτάνε όσοι δεν έχουν πάει ποτέ επάνω αν είναι όλοι κρυόκωλοι και ξενέρωτοι κτλ κτλ, και όταν τους λες το αντίθετο, μετά σε ακυρώνουν λέγοντας "μααα, έχουμε ακούσει τόσα...". Χε χε, ναι, εσείς που έχετε απλά "ακούσει" έχετε δίκιο, ενώ εμείς που τα είδαμε/ζούμε δεν ξέρουμε ;)

Η Νορβηγία μου έχει ξεφύγει, αλλά όχι για πολύ ακόμα... ;)

Ευχαριστούμε για τα ωραία ποστάκια!

bunnysuicides

είναι demoula! γιατί δεν πετάγεσαι μια βόλτα? 2 βήματα είσαι!

κ μάλιστα καίγεται zlatko! ένα βράδι, κοιμήθηκε στις 4 επειδή ήταν μέσα!

αυτό θα ήταν γαμάτο κορούλι. πολύ άνετα: "πού είναι το κινητό/πορτοφόλι/κάρτα του φεστιβάλ/εισιτήριο? ας πάρω ένα τηλ να μου το φέρουν..."

stella κ εγώ έτσι νόμιζα, αλλά έκανε περισσότερη ζέστη απ' ότι εδώ. χρόνια πολλά, μάκια!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

nenyaki εσύ είσαι Σουηδία ε? πότε θα πάω άραγες? για στοκχόλμη κ γκέτενμπουρκ, έχω ακούσει τα καλύτερα. θα με φιλοξενήσεις φυσικά ε?

Hide In My Suitcase

Αυτός ο μύθος πρέπει επιτέλους να καταρριφθεί γιατί με έχει κουράσει! Είμαι σε θέση να έχω γνωρίσει και να έχω ζήσει με ξένους εντός και εκτός Ελλάδας και έχω να καταθέσω ότι οι ξένοι (βόρειοι και μη) δεν είναι όλοι κρυόκωλοι, έχουν πλάκα, ξέρουν να περνάνε καλά, είναι φιλόξενοι, χαμογελαστοί και ευγενικοί. Εννοείται ότι αυτό δεν ισχύει για κάθε ξένο, αφού δεν είναι όλοι οι άνθρωποι οι ίδιοι.
Όσο για την τυπική ευγένεια των Άγγλων, την προτιμώ χίλιες φορές από την καθόλου ευγένεια και κουτοπονηριά πολλών Ελλήνων.
Επιτέλους, ας ξεπεράσουμε κάποια στιγμή το γενικότερο κόμπλεξ ανωτερότητάς μας και ας γίνουμε επιτέλους καλύτεροι γιατί μπορούμε.

Nenyaki : )

Nαιιι! Στοκχόλμη!

Πράγματι εδώ και Γκέτεμποργκ είναι πολύ ωραία, αλλά αν έχεις να διαλέξεις μία, εννοείται ότι θα διαλέξεις την Στοκχόλμη! (και καλύτερα Μάϊο-Ιούνιο...).

Έλα και θα έχεις δωρεάν ξεναγήσεις με το Nenyaki tours! :D χιχιχι!

bunnysuicides

δίκιο έχεις γιάννη, όλοι είναι κουσουρλήδες πια, μόνο εμείς είμαστε γαμάτοι!

nenyaki, δατσ ε πρόμισ ε? θέλω να με πας σ' όλα τα στέκια τα καλά τ' αλήτικα!

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP