Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

εικόνες του δρόμου

πριν καμιά ώρα επέστρεψα απ' την πορεία που διοργάνωσαν τα παιδιά της Κατάληψης Σχολής Θεάτρου. 'ηρθα πολύ κουρασμένος κ μούσκεμα, ξεκινήσαμε απ' την Καμάρα προς δυτικά, Παναγία Φανερωμένη, Νεάπολη, Άνω Πόλη (κοντά στο Τσινάρι), Συκιές, Κάστρα κ κατεβήκαμε πάλι στην Καμάρα.

στο ταξί σκεφτόμουν ποιά είναι η καλύτερη πορεία που έχω πάει, ποια μου άφησε αυτή την αίσθηση του τώρα έκανα κάτι σημαντικό. μέχρι τώρα είχα ψηλότερα αυτή για την ελληνική προεδρία στη Θεσσαλονίκη κ του Πανευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα. η σημερινή όμως είναι σίγουρα δυνατότερη.

οι άνθρωποι στις γειτονιές που πήγαμε, δεν είχαν ξαναδεί πορεία στην περιοχή τους. συμμετείχε λοιπόν. έβγαιναν στα μπαλκόνια ή στο δρόμο, κοιτούσαν, πολλοί χειροκροτούσαν. έπαιρναν το φυλάδιο που τους δίναμε κ το διάβαζαν, προσέξτε, δεν του έριχναν μια ματιά, στέκονταν κ το διάβαζαν!

απίστευτες στιγμές η γιαγιά που βγήκε στο μπαλκόνι μόνη της, με τη ρομπίτσα μες στο κρύο κ χειροκροτούσε, το θυμάμαι κ συγκινούμαι. σκεφτήτε το λίγο: είσαι 150χρονών, μόνος, βλέπεις τηλεόραση κ ετοιμάζεσαι να πας για ύπνο, όταν περνάνε κάτω απ' το σπίτι σου καμιά 700αριά αξύριστοι με κουκούλες κ αγριοφωνάρες. τόσες μέρες τα δελτία σου έχουν δείξει εκατοντάδες πλάνα από παρόμοιους τύπους που καίνε κ ρημάζουν, κ εσύ αντί να κάτσεις να ακολουθήσεις τις συμβουλίτσες του Αυτιά, βγαίνεις στη βροχή κ τους χειροκροτάς.

η άλλη στιγμάρα, μια άλλη γιαγιά (κ αυτή με τη ρομπίτσα της), βγήκε στο μπαλκόνι κρατώντας μια παμπάλαια, κατακόκκινη σημαία του ΚΚΕ. την είχε κρεμάσει στο μπαλκόνι, μας κοιτούσε κ σε κάποια φάση χαιρέτησε. δίπλα κυμάτιζε σε ιστό μια ελληνική σημαία. παρακαλούσα από μέσα μου να μην ακουστεί καμιά καφρίλα κ δεν ακούστηκε.
θυμήθηκα τη γιαγιά μου που μας έλεγε, "δωστε μου, θα ψηφίσω ότι κ εσείς που ξέρετε καλύτερα" κ στο τέλος πάντα κόκκινο το έριχνε. έτσι έχουν μάθει. δεν ξέρουν από πολιτική, δεν ξέρουν από κομματάκια, μέσα στον αγώνα μεγάλωσαν κ αυτός ο αγώνας ήταν είναι κ θα είναι κόκκινος. αυτό που μ' έκανε να ξεχάσω το ξυλόγλυπτο του γκρέμλιν, το ξαναθυμήθηκα με μία μόνο κίνηση μια άγνωστης γιαγιάς. μόνοι μας δεν πάμε πουθενά. τέλος.


τις τελευταίες μέρες όλο δυσάρεστα μου κάνουν εντύπωση, επιτέλους ανάσανα, ευχαριστώ!

7 καροτάκια:

deadendmind

> Πανευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα

Σ'αυτήν ήμουν κι εγώωωωωωω! :-)
Λες να σε είχα δει τότε και να μην το ξέρω;

Μπράβο παιδιά πάντως, κάτι τέτοια αξίζουν...

stella

ετσι ετσι να πηγαινουν οι πορειες δυτικα!
και κορδελιο ευχομαι!
(χιουμορ)
να ηρεμισει το κεντρο !
Παλι καλα που βγηκε γιαγια με σημαια κκε,φανταζεσε να εβγαινε καμια με φωτο την Φρειδερικη?
καλο σ/κ!

mafaldaQ

Η πορεία της Πέμπτης και η πορεία της Παρασκευής, ήταν οι πιο κουραστικές, με τις πιο αντίξοες συνθήκες και όμως ήταν οι μόνες, που ένιωσα ότι άξιζαν πραγματικά τον κόπο!

Μπράβο κούνελε! Και εγώ το ίδιο νιώθω. Θα τους εξοντώσουμε από την ορθοστασία και την κούραση... αν καταφέρουμε εμείς και ξεπεράσουμε την πνευμονία :)!

bunnysuicides

ωχ demoula ήσουν κ εσύ? κ δε μου μίλησες βρε? :) ήταν όμως φοβερά ε? δεν τελείωνε!

stella lol με τη φρειδερίκη!
όσο για το χιούμορ, θα τους φέρω κάτω απ' το σπίτι σου την επόμενη φορά, να δεις τι καλά που θα 'ναι! θα τα σπάσουμε όλα!

mafalda το ξέρεις ότι ξανακύλησα με τους βήχες ε? μου φαίνεται πως θα είμαι το 2ο θύμα, κ ούτε που θα με αναγνωρίσει κανείς ως ήρωα!

efou

για τις πορείες Πέμπτης και Παρασκευής δε θα ξαναπώ, τα έχω γράψει παντού!

θέλω όμως να πω πόσο συμφωνώ μ’αυτά που λες στην τελευταία παράγραφο για τον «κόκκινο αγώνα»…έχεις απόλυτο δίκαιο, όσο απογοητευτικό και αν είναι σήμερα το ΚΚΕ και το «ξυλόγλυπτό» του…

όσο για τους βήχες...ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ ΒΡΕ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ...είδες πολλά θύματα από ένα απλό βηχαλάκι?? :-Ρ

Provato

το μόνο που έχω να πω είναι μπεεεεεεε

bunnysuicides

efou θα δεις πως θα 'μαι εκεί πάνω που με πας.. θα σας πνίξω στα μικρόβια. βήχες κ μύξες παντού!

πρόβατε εδώ υπάρχει μεγάλο θέμα. άλλοι λένε πως μπεεε κάνουν αυτοί που τσαντίζονται επειδή διακόπηκαν τα δρομολόγια κ ταλαιπωρούνται να πάνε στη δουλειά/καφέ τους. άλλοι ότι μπεεε κάνουν αυτοί που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις. εγώ αν είμαι πρόβατο, προτιμώ να 'μαι μαύρο.

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP