Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

μια βοήθεια καλέ κυρία



αυτές τις μέρες στη δουλειά πέφτουν συνέχεια στα χέρια μου αποδείξεις δώρων κ αγορών των αφεντικών μου, που χρεώνουν στην εταιρία.

βλέπω λοιπόν κάτι ανθοσυνθέσεις των 120ευρώ (όποιος ξέρει πώς βγάζω το σηματάκι του ευρώ ας με ενημερώσει παρακαλώ, 40ώρες το ψάχνω), στιλό των 90 (mont blanc), μια φόρμα 160, (το κορυφαίο) ένα φουλάρι 130ευρώ(!!!)

κ τα παίρνω λιγάκι κουνελάκια μου, γιατί κανα κουπονάκι/αποδειξούλα για τίποτα μη κυβερνητικές κτλ (εκτός της εκκλησίας) δε βλέπω ποτέ, κ δεν είναι οτι τα φαγαν στα παραπάνω απαραίτητα, οι τύποι βγάζουν κέρδη δέκα εκατομμύρια (είπαμε: όχι δραχμές, το άλλο) το χρόνο.

δηλαδή νταξ... κ εγώ (τηρουμένων των αναλογιών) ξοδεύω αρκετα για ρούχα, για τα χόμπι μου κ για ταξίδια. όμως παράλληλα, κ χωρίς να είμαι η μητέρα τερέζα, θα δώσω κ κάτι για το κοριτσάκι με τα σπίρτα ή τον πιγκουίνο που του πέφτει το παγοβούνι στο κεφάλι. κ οπωσδήποτε, όταν θα πάω να πάρω τον μονμπλον ρε γαμώτη, θα μου ρθει στο μυαλό το παιδάκι που δεν ξέρει να γράφει γιατί δεν έχει σχολείο στα 100χλμ γύρω απ΄το σπιτι του ή δουλεύει για να κουτσοζήσει, θα ντραπώ, κ θα πάρω ένα φθηνότερο

κ πάλι νταξ. πες πως δεν τα σκέφτομαι αυτά. κ πες πως έχω κ τα λεφτά, κ πες πως σαν παιδί κ εγώ, κάνω συλλογή από ακριβά φουλάρια. θα με χαλούσε αν το έπαιρνα αντί για 130, 150ευρώ; θελω να πω, δεν θα 'πρεπε να υπάρχει ένα φορολογικό καθεστώς που να επιβάλει ειδικό δασμό στα προιόντα πολυτελείας; κ δεν είναι πολύ μαλακία που το σκέφτομαι εγώ αυτό, που δεν ξέρω να λύσω μια πρωτοβάθμια εξίσωση, κ όχι κάποιοι απ' τους "ιθύνοντες" ;

τέλοσπάντων, τι να λέμε τώρα... άντε, καληνύχτα

edit: μετά τις απαντήσεις σας για τον τρόπο που βγαίνει το € (τρία κουμπιά πατας ρε πούστη μου? μπουρδουκλώθηκα!), η κατακλίδα του ποστ... δύσκολα βγαίνει το ευρώ(€)...

edit2:€€€€ γαμάτο όμως, πορώθηκα! €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ούι!€€€€€€€€€€€€€€

edit3:€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

9 καροτάκια:

Nenyaki : )

Γειά σου κουνελάκο!
Εμένα το € βγαίνει πατώντας το Alt Gr και το E στο keyboard, αλλά μόνο αν έχω αλλάξει την γλώσσα στα ελληνικά :/ Αλλιώς δεν βγαίνει το άτιμο!

Όσο για το θέμα του ποστ, καλύτερα να μην το πιάσω νυχτιάτικο...

φιλάκια!

Ioannis Skordopoutsoglou

Δοκίμασε και το Ctrl+Alt+E νομίζω στα αγγλικά...κάτσε να το δοκιμάσω...€ ώπ και στα ελληνικά πιάνει. Βλέπεις € ωπ βγήκε. €€€€€€€€€€€€€€€€ (σπαστικό να κάνει κάποιος συνέχεια κάτι που εσύ δε μπορεις ε; €€€€€€ χιχι)

stella

καλο μου κουνελακι!
τι ευαισθητο που εισαι μωρεεεεεεεε!
Αλλα εκφραζεις τις απορειες σαν νινι!!Με ελιωσες παλι.
Βρε ξερεις κανεναν πλουσιο να πειναει στην θεση του φτωχου?
Αχ!
Η μαρμητα του πλουτου ειναι γλυκια!!!!

σμουτςςςςςςς

ZlatkoGR

Χαχαχα! Κι εγώ μπήκα να πω για το €!

Όσο για το θέμα, είναι λαρζ ρε οι τύποι! Δεν κάθονται να χρεώνουν στην εταιρία τις γενναιόδωρες δωρεές (πλεονασμός, αλλά ας πάει στο διάλο) που κάνουν στα φτωχά παιδάκια και στις μανούλες των, all year long...

JD

xexexe!!!eleos me €!! poly gelasa! kai liga trwne ta afentika sou...egw na deis ti vlepw kai klaiw....axxx!

demetrat

αυτό όντως πρόκειται περί μαρτυρίου.
καημένο μου!!
δ

Ανώνυμος

kale mou kounele...zoume se mia eleytherh xwra....
opws akribws esy mporeis na eisai xristianos,mousoulmanos h boudisths..etsi mporei na uparxoun ftwxoi alla kai plousioi anthrwpoi xwris na tous krineis gi ayto kai na tous bazeis oria kai dasmous!
giati ki aytoi otan agorazoun to foulari mporei na skeftontai to paidaki pou peinaei alla opws ki esy mporei na mhn kanoun apolutws tipota!!

bunnysuicides

ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια με το €€€€€€€€€€€€€!

μάκια nenyaki!

skordopoutsoglou, να ρε€€€€€€€€, να!!!

αχ, στελλα, κάποτε θα αλλάξει ο καιρός, θα @%!*€#7* κ ο φτωχός!

zlatko lol ρε!δεν το σκέφτηκα ΄'ετσι να πω την αλήθεια..

JD καλωσήρθες! άσε γιατί την παρασκευή ήρθε παραστατικό από κοσμηματοπωλείο κ ακόμα να φύγει η θολούρα..!

demetrat το πραγματικό μαρτύριο είναι όταν βλέπω πόσα δίνουν σε εκκλησίες, ενορίες, πατριαρχία κτλ κτλ.... είναι κ θρήσκο το αφεντικό, οπότε καταλαβαίνεις....

joaki καλωσήρθες! με παρεξήγησες, εγώ δεν είπα να κρεμάσουμε τους πλούσιους κ *σε καμία περίπτωση* δεν έκρινα κάποιον με τέτοιου είδους κριτήρια. η φορολογία όμως δεν θα 'πρεπε να γίνεται αναλογικά? λογικά πάρτο: το κράτος από που μπορεί να βγάλει περισσότερα χρήματα, απ' τους μικροαστούς, ή τους πλούσιους?

mafaldaQ

Εγώ πάλι δεν είμαι πολύ καλή σε αυτά τα φορολογικά αλλά το βρίσκω λίγο παράλογο να έχουν σχεδόν όλα τα προϊόντα 19% ΦΠΑ και να θεωρούνται πολυτέλεια όπως το μακαρόνι, το ρύζι και όπως το φουλάρι. Τέλος πάντων κουνελε σε καταλαβαίνω.

Ευτυχώς εγώ περνάω στα οικονομικά τα απολύτως απαραίτητα. Επειδή δουλεύω σε ΜΚΟ όποτε παίρνω να παραγγείλω αναλώσιμα, όπως στυλό έχω εντολή να είναι το φτηνότερο.

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP