Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

το θαύμα

πάντα καθώς περπατάω στην πόλη κοιτάζω τους τοίχους. δηλαδή... εννοώ τις αφίσες στους τοίχους. γενικά μ' αρέσουν οι αφίσες. πολιτικές, πολιτιστικές, αυτές για τους χαμένους, μπουζουξίδικα, διαφημίσεις, όλες.

αξέχαστη θα μου μείνει αυτή της "γυναίκας δηλητήριο", μιας ξανθιάς που μάλωνε στα παράθυρα, όχι η μπεζεντάκου, μια άλλη. είχε αριστερά κ δεξιά της δυο κόμπρες κ σε κοιτούσαν με δηλητηριώδες-σέξι-μυστήριο ύφος. οι κόμπρες, γιατί αυτή ήταν σα να κοιτούσε τον πλαστικό χειρούργο αμέσως μετά την αποτυχημένη επέμβαση κολλαγόνου.

γενικά υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία μπορεί να γίνει μια αφισοκόλληση, κυρίως για συναυλίες κ πολιτικές συζητήσεις/συγκεντρώσεις. τους τελευταίους 2μήνες, μετά τα απανωτά τρελά γεγονότα των σκανδάλων, δολοφονιών, επιθέσεων, πολέμων κτλ, οι τελευταίες έχουν υπερισχύσει κατά πολύ κ μ' αρέσει. επίσης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κ οικολογικές αφίσες (κυρίως της green attack) που επίσης είναι καλό.

το μόνο(λέμε τώρα) θέμα που δεν είχα δει μέχρι τώρα ήταν η ανάταση του πατριωτικού αισθήματος. είχα δει δηλαδή, αλλά σε μουσεία κ σχολικά βιβλία. μέχρι πριν λίγες μέρες.

έκανα λοιπόν τη βόλτα μου στην αριστοτέλους μαζί με τη φίλη μου την ιορδάνα(γιόρταζε κιόλας), κ συζητούσαμε για τη γάζα κ τις σφαγές. γενικά μια μιζέρια, δεν υπάρχει κ κάτι να πεις, όλα έχουν ειπωθεί.

εκείνη τη στιγμή, ο ήλιος άρχισε να λάμπει... όλο κ πιο δυνατά, μέχρι που έλουσε τα κτήρια με χρυσάφι, απαλή μουσική ακούστηκε από ψηλά κ φτερουγίσματα, σα να άκουγες αγγέλους...

γκαβωθήκαμε λίγο, μα κάναμε υπομονή, κ ο ουρανός έγινε πιο γαλανός, ένα λευκό περιστέρι πέρασε πάνω απ' τα κεφάλια μας, στο ράμφος του μια ασπίδα στολισμένη με το μακεδονικό αστέρι κ μαιάνδρους... πήγε κ στάθηκε μπροστά από μια κολώνα, μας κοιταξε κ είπε κάτι που δεν ακούσαμε, γιατί το κάλυψε το ΖΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΜ της ασπίδας που έπεσε στο πεζοδρόμιο σπάζοντας το. για την ιστορία λίγες μέρες αργότερα έμαθα πως συλλάβανε ένα δικηγόρο για καταστροφή δημόσιας περιουσίας (κ παράνομη συμμετοχή σε πορεία). τέλοσπάντων, δεν έχει σημασία.

όταν εξαφανίστηκε το περιστέρι, αποκαλύφθηκε το μήνυμα που έκρυβε πίσω του:


με δάκρυα στα μάτια ακολουθήσαμε την προτροπη, τραγουδώντας "σαράντα παλικάρια" κ "ένα νερό κυρα βαγγελιώ"..


ΨΗΛΆ!

21 καροτάκια:

Χριστίνα Ανέφελη

Χαχαχαχαχαχαχα τέλειο! Καλά, οι εθνικιστές κάθε λογής αποτελούν προσωποποίηση του καρακιτσαριού... Σε κάποια παρελθούσα προεκλογική εκστρατεία θυμάμαι κάτι αφίσες του συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού (sic), με το σλόγκαν "Χέρι - χέρι γιατί η χώρα υποφέρει"... Έλεος;;; Γιατί πρέπει να σου πω ότι τη μανία να προσέχω αφίσες/ αυτοκόλλητα/ αγγελίες/ συνθήματα στους τοίχους την έχω κι εγώ, κάνω δε και φωτογραφική συλλογή από τέτοια "κουλά"!

Καληνύχτα κουνελάκο :-)

mafaldaQ

Ρε τι σε φταίει η Ευαγγελίτσα μας; Χιχι... Πολύ προσεγμένη η εικαστική παρέμβαση στην αφίσα!

Kwlogria

Καααααλά! Ό,τι να΄ναι οι μαλάκες!! Οι αφίσες στους δρόμους, όλα τα λεφτά! Τρία πουλάκια κάθονταν!!

bunnysuicides

nenyaki, εγώ τώρα δεν θα πρεπε να 'μαι εδώ τέτοια ώρα κ να απαντάω, στη δουλειά μου θα 'πρεπε να 'μουν, αλλά δεν παίρνει μπρος κ περιμένω την οδική βοήθεια, καθόλου νεύρα δεν έχω. θυμάσαι εκείνες που φορούσε γάντια του μποξ?ΚΑΡΑΛΟΛ!!!άπαιχτος!

mafalda, εγώ τώρα δεν θα πρεπε να 'μαι εδώ τέτοια ώρα κ να απαντάω, στη δουλειά μου θα 'πρεπε να 'μουν, αλλά δεν παίρνει μπρος κ περιμένω την οδική βοήθεια, καθόλου νεύρα δεν έχω. ρε νεράκι ζήτησα, δεν είπα να της δείξω κ το βρακί μου (γιου κνόου χεχεχε!)! όντως, πολύ προσεγμένη, ε δε βγαίνεις στο ιντερνέτ χωρίς γαλλικό, βγαίνεις?

κωλόγρια μου! εγώ τώρα δεν θα πρεπε να 'μαι εδώ τέτοια ώρα κ να απαντάω, στη δουλειά μου θα 'πρεπε να 'μουν, αλλά δεν παίρνει μπρος κ περιμένω την οδική βοήθεια, καθόλου νεύρα δεν έχω. το πρώτο στο κεφάλι του καρατζαφέρη, το δεύτερο στην αφίσα, το τρίτο μένει να βρούμε..!

Ioannis Skordopoutsoglou

Καλά μακράν η καλύτερη φωτογραφία που έχω δε τελευταία.
Κούνελε.
Σκίζεις.

stella

Αχ!
τι δαχτυλακι ειναι αυτο?
το πατουσακι σου παλιοκουνελε?
παντως εμενα δεν μ'αρεσουν οι αφισοκολλησεις ολες γιατι βρωμηζουν ολους τους τοιχους,ασε που ειναι σπαταλη χαρτιου!
μετα ο ενας κολλαει πανω στις αφισες του αλλου και κανουν πλακακια απο αφισες!
καλο μουυυυυυυ!!!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα

Καλός κούνελος!

demetrat

α γειά σου ρε κούνελε.
και νέος, και ωραίος, και μακρυδάχτυλος.
δ

ΠανωςΚ

Ο συγκεκριμένος δάχτυλος είναι ξενόφερτος, απ' το μακρινό Κουνελιστάν, που εποφθαλμιά την ΝΕΟελληνική υπεροχή!

Meropi

Κούνελε μου,
να μαι και από δω στο ιστολόγιο σου. Μου αρέσεις. Έχεις χιούμορ. Προς στιγμή τρόμαξα όταν είδα τις αφίσες με το ΛΑΟΣ, αλλά όταν διάβασα το ποστ, ησύχασα. χαχαχα!

bunnysuicides

μη τα λέτε αυτά μεσιέ σκορντοπουτσογκλού, με κάνετε κ κοκκινίζω (ναι, καλά!)

stella, το πατουσάκι είναι της φίλης μου, το δικό μου είναι ακόμα καλύτερο, γιατί είναι κ χνουδωτό(να δεις κάτι τριχάρες!)!

σκύλε μόνο λόγια είσαι! καροτάκι δεν έχει;

demetrat, ευχαριστώ για το ωραίος, το μακρυδάχτυλος βέβαια δεν φαίνεται, ήμουν στη σκηνοθεσία!

ο ΠάνωςΚ το 'χει ψάξει το θέμα. εγώ βασικά είμαι φιλειρηνιστής, όλοι ΕΛ είμαστε...

μερόπη καλωσήρθες, ευχαριστώ πολύ! κ εγώ τρομαξα όταν είδα τις αφίσες του ΛΑΟΣ γι' αυτό έκανα το ποστ!

demetrat

συχώρα με ώ κούνελε,που δεν αντελήφθην το ξένο δάχτυλο.
δ

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα

Καροτάκια; Τώρα, που μ' έβαλε η Δήμητρατ στο τρίπ της κηπουρικής, θα φυτέψω και μερικά καροτάκια. Θες και σέλινα;

JD

Ψαρωσα με το κειμενο στην αρχή,που το παει;;; Η φωτό ειναι όλα τα λεφτά!!!

bunnysuicides

σχωρεμένη δεμετράτ! (μα δε βλέπουν το μανικιούρ στο νύχι, όλα θα πρέπει να τους τα λέω πια?)

σκύλε, βάνε μια ποικιλία περιποιημένη!

χεχε, ευχαριστώ jd!

efou

looool, τώρα άνοιξα τη φώτο σε μεγάλο και είδα το μανικιούρι :-Ρ

Owain Glyndwr

Ωραία τα λέτε καλόπαιδα και καλοκούνελα αλλά μόνο αυτή η αφίσα σας ενόχλησε;οι άλλες της άκρας αριστεράς που καλούν σε βία,τρομοκρατία και στηρίζουν ανθρωποκτονίες;οι προτροπές του Τσιπράκου περί χάους δεν σε ενόχλησαν;δηλαδή ως Έλληνες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα;τόσο κακοί είμαστε πια;το "ψόφα Διαμαντή" δεν σε ενόχλησε κούνελε;για δες πρώτα ποιοι πραγματοποιούν αυτά που εσύ "ευαγγελίζεσαι και μετά μίλα!μάλλον επιλεκτική ευαισθησία έχεις...

bunnysuicides

άστα efou, όλοι μέρα το φτιάχναμε το νύχι, δεν την ξαναπάω για φωτογράφιση!

owain, καλωσήρθες! δεν ξέρω τι να πρωτοπιάσω στο σχόλιο σου. για να δούμε..
αφίσες να καλούν τον κόσμο σε βία κ τρομοκρατία είδα αρκετές κ δε με ενόχλησαν καθόλου. στη ζούγκλα ο καθένας πολεμάει με τα όπλα του. για ανθρωποκτονίες δεν είδα.
το "ψόφα διαμαντή" δε με ενόχλησε απλά, με εξόργισε, όπως κ όλο το σκηνικό.
ο τσίπρας δε μίλησε για χάος κ για μένα ο σύριζα έχει πάρει σούπερ μπόνους με τη στάση του,
κ την προτελευταία σου φράση δεν την κατάλαβα,συγγνώμη, ευαγγελίζομαι τι?

Owain Glyndwr

Δεν νομίζω πως έχουμε να πούμε κάτι μετά εφόσον είσαι σύμφωνος με τη βία και την τρομοκρατία!Άσε που μάλλον υποκριτής είσαι όταν λες ότι σε εξόργισε το "ψόφα Διαμαντή" αλλά υποστηρίζεις την βία και την τρομοκρατία!
Όσον αφορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον όπως είπες στηρίζεις την βία και την τρομοκρατία είναι λογικό να συμφωνείς μαζί της!Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν δηλώσεις υπέρ της βίας,μετά βέβαια οι περισσότεροι τις ανασκεύασαν και είπα ότι άλλο εννοούσαν....

bunnysuicides

το αντιπαρέρχομαι το υποκριτής, δεν θα ορκιστώ κιόλας για να με πιστέψεις. ενοχλήθηκες που κάψαν τα υποκαταστήματα του κόκκαλη κ το χριστουγενιάτικο δέντρο, σου χάλασαν τη γιορτούλα. δεν κοιτάς που ρουφάνε αίμα κάθε μέρα, αυτή η βία δε σε πείραξε. προφανώς είσαι ευχαριστημένος με την κατάσταση που βιώνει ο μέσος πολίτης καθημερινά, ή δεν σε νοιάζει. ή πιστεύεις πως όλα θ' αλλάξουν με την καλή θέληση των πολιτικών μας (ΚΑΡΑΛΟΛ!).

el Memorioso

Κούνελε, σε διαβάζω στο τουήτερ.

Διαβάζω το μπλογκ σου μετά από πάνω από πέντε χρόνια.

Τώρα έχουμε μάθει πια καλά τι σημαίνει "Ψηλά οι σημαίες": Die Fahne hoch.

Σκέφτομαι: εμείς μεγαλώσαμε ή τα χρόνια αλλάξανε;

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP