Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Mor ve Ötesi

σας έχω πει πως ήμουν κομάντο στον έβρο; αμέ! με είχαν πάει σε κάτι φυλάκια κάπου στο πουθενά (τέρμα Θεού, αρχές Αλλάχ που λένε κ τα φαντάρια), μου ανέθεταν διάφορες επικίνδυνες αποστολές κατά του εχθρού, μακάρι να με βλέπατε να σέρνομαι με φούμα στα μούτρα, να κάνω το ψόφιο ψάρι στο ποτάμι, να κόβω αυτιά βρωμοτουρκαλάδων κ τέτοια.
δηλαδή εντάξει, εγώ μάγειρας ήμουν, αλλά άκουσα διάφορες ιστορίες εκεί πάνω. μια χαρά περάσαμε, ντιβιντί, βιβλιαράκια, κρασιά, τηλεόραση, μουσικούλα. τουρκικά κυρίως πιάναμε, εγώ έχω κ ένα κάτι μ' αυτή τη γλώσσα, οπότε την είχα καταβρεί.

κ το πιο γαμάτο κομάτι που άκουσα ήταν ένα ροκ με λίγο κάτισαμπουζούκι. είχα δει τη βίντεοκλιπάρα στην τηλεόραση, πολλή πορωτική κ μου 'χε κολλήσει. όταν ήρθα Θεσσαλονίκη προσπάθησα να το βρω με κάθε είδους ηλίθιο τρόπο, πχ turkish music, turkish rock κτλ αλλά τζίφος. οπότε κανα χρόνο+ μετά, ακούω το τραγουδάκι της Τουρκίας για τη γιουροβίζιον κ παθαίνω τραμπάκουλο, μου άρεσε τρελά! ψάχνω στο γιουτιούμπ για το συγκρότημα, κ μαντέψτε τι βρίσκω!



mor ve otesi σημαίνει "μωβ κ πέρα", κ είναι λογοπαίγνιο με τη λέξη "υπεριώδες μωβ". οι Mor ve Ötesi έχουν ταχθεί κατά της πυρηνικής ενέργειας κ του πολέμου, κ το δηλώνουν μέσα απ΄τα τραγούδια κ τις συναυλίες τους. δεν ήταν πάντα τόσο πολιτικοποιημένοι, η αλλαγή στο ύφος τους έγινε μετά τους σεισμούς το '99. είναι το πιο πετυχημένο ροκ συγκρότημα της τουρκίας, το άλμπουμ τους Dünya Yalan Söylüyor έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα από κάθε άλλο, ο τραγουδιστής κ φωνάρα κ χάνσομ κ απ' ολά, τραγουδάκια πάρα πολύ γαμάτα, γενικά συγκροτηματάρα.
παρακαλώ, ακούστε τα αγαπημένα μου, ακούστε τα αξίζουν!

sirket : "εταιρεία", για τον καπιταλισμό προφανώς. απ' τον τελευταίο δίσκο

bir derdim var: "έχω πρόβλημα", δεν έχω ιδέα για τι λένε. τέταρτος δίσκος

daha mutlu olamam: "δεν θα μπορούσα να 'μαι περισσότερο ευτυχισμένος" απ' τον τρίτο δίσκο

uyan: ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠΑΡΑ που δε μπόρεσα να μάθω μετάφραση, από τον τέταρτο πάλι.

να κ η σελίδα τους στ' αγγλικά. μαθαίνω πως πάνε ευρώπη, μια χαρά!

7 καροτάκια:

deadendmind

Α, κι εμένα μου άρεσαν αυτοί, τους είχα προσέξει στη eurovision! :-)

stella

καλημερα!
(αν σε πω πως ακομη σε σκεφτομαι να χοροπηδας οταν νομισες πως ειδες το βορειο σελας και
Λιωνω στο γελιο!)

Αλλα ξερεις σε σκεφτομαι μικρο με αυτακια σαν διαολακι σαν εκεινα τα κινουμενα σχεδια!

λολ!

πηγες εσυ στον Εβρο γιαυτο κοιμομουν ησυχη!!

ΠανωςΚ

To τραγούδι είναι τ' αντίστοιχο του δικού μας "Λαέ ξύπνα, ντου από παντού".
Πλάκα κάνω, πρόκειται για πολύ ωραίο συγκρότημα. Ουγιάν ωστόσο μάλλον σημαίνει ξύπνα (φαίνεται και από τους μεταφρασμένους στα αγγλικά στίχους που υπάρχουν στα σχόλια του γιουτιούμπ, κάτω από το βίντεο).

bunnysuicides

το ξέρω demoula!

stella κ εγώ ήσυχος κοιμόμουν στη σκοπιά!

πάνως μ' αρέσει που το ψαξα κιόλας γαμώ τη γκαβομάρα μου. ευχαριστώ!

ξέχασα να γράψω πόσο πολύ μου την έσπαγαν κάτι τέτοια που άκουγα:"ωραία τραγουδάκια, αλλά η γλώσσα είναι μόνο για τσιφτετέλι" πφφφ

Ανώνυμος

Mutlu Yıllar!
(Καλή χρονιά!)

Gözden irak olan gönülden de irak olur.
(Μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται).

Ελπίζω να τα πούμε από κοντά την Τρίτη. Θέλω να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για τις περιπέτειες σας στη Νορβηγία. Τα λέμε!

mafaldaQ

Μπράβο βρε πατερούλη. Μακάρι να μπορούσα να σε βοήθήσω περισσότερο στη μετάφραση αλλά καλά που σε διαφώτισε ο ΠάνωςΚ. Καλοί είναι! Μου αρέσουν πιο πολύ τα βιντεοκλιπ από την ίδια την μουσική αλλά νταξ :)

bunnysuicides

κόμη, μάλλον εννοούσες την τρίτη που έρχεται τώρα κ όχι την προηγούμενη. άντε, θα τα πω κ σε 'σένα (ή μάλλον θα βάλω την efou να τα πει)!

κορούλι δε μπορώ πουθενά να σε πιάσω! τελικά (μετά από 1μιση χρόνο γνωριμίας) τι μουσική ακούς?

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP