Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

μπορούμε κ χειρότερα!

κάπου στα τέλη δεκέμβρη βρέθηκα σ' ένα τρένο περαστικός απ'το άμστερνταμ (δεν είμαι πολύ μυστηριώδης;). βρίσκω μια εφημερίδα φρι-πρες, κοιτάζω το εξώφυλλο που ήταν αφιερωμένο στις διαδηλώσεις για τα επεισόδια στην ελλάδα, οπότε ρωτάω τον διπλανό μου ολλανδό να μου μεταφράσει από αυτή την απαίσια γλώσσα. αρχίσαμε να μιλάμε για την ελλάδα, κ μου είπε πως ήθελε να έρθει από μικρός, για να δει το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη, τον οικισμό του 3000πΧ που έχει διατηρηθεί καταπληκτικά μέσα στους αιώνες, εξαιτίας αυτής της μικρής ατυχίας που τους έλαχε: ηφαίστειο.


ο ολλανδός πήγε τελικά στη σαντορίνη, μα ο οικισμός ήταν κλειστός, έφτιαχναν καινούριο στέγαστρο. τρία χρόνια τώρα μελετούν οι αρμόδιοι πώς έπεσε εκείνο το υπερφανταστικό που είχαν "μα πώς; έκανε 33εκατομμύρια!", κ κάνουν διαγωνισμούς, κ σχέδια, κ φτιάνουν, κ χαλάνε, κουτουλούκουτουλού.

το ότι ένας αρχαιολογικός χώρος με ακατάλληλο τελικά στέγαστρο άνοιξε για το κοινό (επί υφυπουργίας καπετάν-Τατούλη) δεν είναι κάτι νέο για την ελλάδα, εδώ κάνουμε μάθημα σε ετοιμόρροπα σχολεία. το ότι το σκέπαστρο έπεσε σκοτώνοντας έναν άνθρωπο δε μας κάνει αρκετά ξεφτίλα, δεν είναι ο πρώτος τουρίστας που πεθαίνει στην χώρα μας.

τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν κουνελάκια μου για να χτυπήσει κόκκινο η ανοησία;
θέλω ρε παιδί μου κάτι χοντρό, θέλω κάτι να με κάνει να αναρωτηθώ γιατί ζω ακόμη εδώ πέρα, θέλω μια ιστορία να πω στους τούρκους φίλους μου που θα έρθουν το μάρτη, για να μην αισθάνονται κόμπλεξ κατωτερότητας μπροστά στον απόγονο του Αριστοτέλη.

μου έδωσαν αυτό: η μελέτη της αναδόχου εταιρείας είναι έτοιμη, όμως η πολεοδομία αρνείται να τη δεχτεί, γιατί πρόκειται για αρχαιολογική περιοχή, "και ως εκ τούτου απαγορεύεται η δόμηση..."

οκ, μου κάνει. θενκς.


υγ: για τον οικισμό αυτό έμαθα πριν λίγα χρόνια, όταν κατέρευσε το στέγαστρο καταπλακώνοντας ανθρώπους κ ιστορία. πουθενά δεν άκουσα για αυτόν, κ δεν είναι πως δε με ενδιέφερε, το αντίθετο, είμαι ένα πρόπερ χίστορι φρικ. η σαντορίνη είναι σι εν σαν εν γκρικ souvlaki.

6 καροτάκια:

dragongrrrr

Pws tsatizomai me kati tetoia de legetai...

Raven

Αρχαία ελληνική ιστορία aka η πενταήμερή μου: Είχαμε πάει στην Σαντορίνη, φυσικά περάσαμε φανταστικά... Εντύπωση μας έκαναν 2 πράγματα: 1) Το πόσο αντέχει ένας ανθρώπινος οργανισμός (βλ.5 μέρες χωρίς ύπνο, ποτό με κουβάδες, τρέξιμο γύρω γύρω όλη μέρα) 2) Το Ακρωτήρι

Νιώθω πολύ τυχερή που κατάφερα να περπατήσω ανάμεσα στα αρχαία. Ένιωθα σαν να έχω γυρίσει πίσω στον χρόνο. Και όχι, δεν είμαι υπερβολική. Όποιος έχει πάει, καταλαβαίνει τι λέω...

Πριν από 3 χρόνια, αποφάσισα να ξαναπάω στην Σαντορίνη. Φαντάσου ότι έμεινα σε ένα ξενοδοχείο στο Ακρωτήρι κιόλας! Τόση εντύπωση μου είχε κάνει!

Το βρήκαμε κλειστό και στενοχωρηθήκαμε πολύ. 3 χρόνια μετά, εξακολουθεί να παραμένει έτσι...

Ειλικρινά ντροπή μας.

Ούτε εγώ το ήξερα το Ακρωτήρι και να είναι καλά αυτή η καθηγήτρια που μας πήγε να ξεστραβωθούμε... Μένω στην Ελλάδα, μορφώθηκα σε ελληνικά σχολεία και δεν το ήξερα.

Το ήξερε όμως ο Ολλανδός. Τουλάχιστον κάποιος ξέρει την ιστορία μας!

Να το ξαναπώ; Ντροπή μας. Για όλα.

Καλό σουκου σου εύχομαι!

Καλώς σε βρήκα κιόλας! Υπέροχο το blog σου :)

Υ.Γ. Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο, αλλά τα θυμήθηκα και συγχύστηκα... :)

stella

αρ γιου σο μυστιριους κουνελακο!
αυτο μου εκανε εντυπωση,που βρεθηκες παλι στα εξωτερικα!

δηλαδη μου ερχετε να παρω τα πτυχια να τα κανω ταπετσαρια στο κλουβι του ινδικου χοιριδιου !

ασχετο!

καλα και να το φτιαξουν ,εχουν να φαααααααανε να φαααααααανε κριτσ κριτσι τα ευρουλακια μας!

καλο σουκου αυτουλη !!

JD

kai egw ta pairnw me kati tetoia!eimaste poly kopanoi telika!

Χριστίνα Ανέφελη

Ναι, "απαγορεύεται η δόμηση", μη βλέπουμε μπάζα και θυμόμαστε για πού είμαστε κανονικά...

bunnysuicides

ωωω η dragongrrrr στη μπλογκόσφαιρα!έμαθα διαβάζεις, καλή επιτυχία!

raven καλωσήρθες! ελπίζω 3 χρόνια μετά να είναι έτοιμο αν κ με την ελληνική ηλιθιότητα δεν είναι να τα βάζεις. ευχαριστώ για το μακροσκελές σχόλιο :-) !

χεχε στέλλα, περαστικός ήμουνα! πήγαινα διακοπές χριστουγέννων, ξέρεις πού, κ κάτσαμε 5-6ώρες. το κρίτσι κρίτσι ακούγεται πολύ ευγενικό για τέτοιο φαγοπότι!

jd, κόπανοι δεν θα πεις τίποτα!

χαχαχα ανέφελη, έγραψες!

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP