Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

(περι)αστικό δάσος

10+ χρόνια απ' την πυρκαγιά του '97, δεν έχει γίνει καμία μελέτη ή έκθεση για την προστασία του Σέιχ Σου, ενώ ακόμα εκρεμεί ο χαρακτηρισμός του ως "προστατευτικό δάσος". πάντως οι αρμόδιοι εδώ κ λίγους μήνες άρχισαν δουλειά.


“Βελτίωση και κατασκευή τεχνικών έργων δασικού αντιπυρικού δικτύου του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης” ονομάζεται το έργο, και μέχρι στιγμής αυτό που έχει γίνει είναι νέοι δρόμοι πλάτους 9 με 15 μέτρων που φυτρώνουν στα νέα κομμάτια του δάσους. ήδη έχουν κοπεί εκατοντάδες δέντρα για να διαπλατυνθούν οι δρόμοι για τις διαδρομές Χίλια Δέντρα-Εξοχή και Γέφυρα Περραιβού-Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου.


το έργο εκτός από ύποπτο, είναι κ παράνομο αφού το προβλεπόμενο πλάτος για τους δρόμους αυτούς (οι οποίοι γίνονται για να περνάνε τα πυροσβεστικά οχήματα) είναι 6 μέτρα. επίσης, το 2007 η Κομισιόν αποφάσισε το σούρσιμο της Ελάδας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο κ τη διακοπή της χρηματοδότησης του έργου, αφού: “οι διαδικασίες ανάθεσης των εν λόγω συμβάσεων για τα έξι επιμέρους έργα είναι αντίθετες προς τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων, λόγω του ότι οι διαδικασίες αυτές δρομολογήθηκαν σε στάδιο στο οποίο τα αντίστοιχα αντικείμενα των συμβάσεων δεν μπορούσαν να οριοθετηθούν κατά τρόπο ασφαλή και επακριβή, γεγονός που καθιστά ασαφή τα αντικείμενα των συμβάσεων…”.


έγραψα λίγα, περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ, εδώ.

την κυριακή στις 12 θα γίνει ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει απ' το Μέγαρο Μουσικής, ενώ εμείς οι αποδηλάτιστοι διαμαρτυρόμαστε στη 1300 μπροστά απ' το Δασαρχείο, Χάψα 1 στο λιμάνι.

τις διαμαρτυρίες οργανώνουν η Επιτροπή για την προστασία τουΣέιχ Σού, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και 13 άλλες οργανώσεις: Αναπηρία Σήμερα, Άρδην, Αυτοσχέδια, Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, Επιτροπή Κατοίκων Καραμπουρνακίου, Green Attack, Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων-ΚΕΑΝ, Πολίτες κατά της υποθαλάσσιας, Ρήξη, Σύλλογος Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Στρατοπέδου Καρατάσου, Φίλοι Πρασίνου Θεσσαλονίκης, Φίλοι του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας.

σοβαρά, είναι σημαντικό αυτό. εγώ θα πάω, όποιος το δει κ θέλει να έρθει μαζί, ας μου στείλει ένα mail

6 καροτάκια:

efou

απ'όταν πρωτοείδα την ποδηλατοδρομία σκέφτομαι F**K γιατί να μου έχουν κλέψει το ποδήλατο??
φυσικά είμαι μέσα για την αποδηλάτιστη διαμαρτυρία...

Shiroi Taka

Ελπίζω να μπορέσω και εγώ, θα δω πότε θα φύγει η φίλη μου (ή θα την πείσω να έρει και αυτή!)

demetrat

ζήτω τα ποδήλαταααααααααα
ζήτωωωωωωωωωωωω
δ

bunnysuicides

συντρόφισσες efou κ shiroi, καλά ήταν ε? άντε κ την επόμενη φορά ακόμα περισσότεροι (κ με τα ποδήλατα μας)

demetrat http://www.youtube.com/watch?v=Eka5dSS06so
για 'σένα!

mafaldaQ

το έχασα ρε γμτ αλλά με πήρε ο ύπνος :)! Την επόμενη φορά ακόμα περισσότεροι.

bunnysuicides

την άλλη φορά κορούλι!

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP