Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

η ώρα της Γης



ήθελα να γράψω κάτι για την επανάσταση που ξεκίνησε ο WWF. ξέρετε. στις 2030 το βράδυ του σαββάτου, σβήνουμε τα φώτα κ κατατροπώνουμε την κλιματική αλλαγή. φυσικά οι έλληνες είναι πρώτοι στη παγκόσμια κατάταξη ενδιαφέροντος για τη "διαμαρτυρία" αυτή.

συμφωνώ με την ιδέα του wwf, ίσως αφυπνιστούν αρκετά άτομα απ' όλη αυτή την (προσεγμένη) καμπάνια. όμως μήπως αυτά τα "ξεκινάμε επανάσταση" "σταματήστε την αλλαγή κλίματος" "σβήσε το φως-δες τη διαφορά" είναι λίγο υπερβολικά;

μηπώς μπερδεύουν τον έλλην -εκ φύσεως- επαναστάτη που επηρεασμένος κ απ' το πατριωτικό κλίμα των ημερών έχει βάλει υπενθύμηση "ΣΑΒΒΑΤΟ 2030/ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟ ΚΛΙΜΑ" κ περιμένει πως στις 2130 θα το χει σώσει οπότε μέχρι του χρόνου την ίδια μέρα θα μπορεί να ζει όπως ζούσε δηλαδή σαν βρωμίκουλας; (ανάσα)

μήπως μπερδεύεται κ αυτός ο πρόεδρος της ΔΕΗΣ (ξέρετε, αυτός με το ανθρακικό), κ νομίζει πως σβήνοντας τα φώτα έξω απ' τα κτήρια της επιχείρησης, θα μετατραπεί ο λιθάνθρακας που απελευθερώνεται απ' τα εργοστάσια σε σπράιτ;

δεν ξέρω. ίσως είμαι κάπως αρνητικός, αλλά μου την ψιλοσπάνε αυτές οι φλώρικ ειρηνικές διαμαρτυρίες του τύπου ανάβω το κεράκι κ το βάζω στο παράθυρο να δείξω σε όλους πως είμαι οικολόγος ή φιλειρηνιστής, ή χορτοφάγος, ή βανδικός ή ξερωγώ.

κ λέμε τι; γιατί ακριβώς διαμαρτυρόμαστε; κ σε ποιόν; στην κυβέρνηση; στους εργοστασιάρχες; στον ομπάμα; στη μαίρη παναγιωταρά;

το κλίμα έχει ήδη μπει στο χειρουργείο κ θα γίνει τρανσέξουαλ είτε το θέλουμε είτε όχι. ψιλοαπελπιστικό, αλλά δεν είναι πια στο χέρι μας. ας εκπαιδεύσουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας μπας κ μπορέσουν να ζήσουν λίγο πιο ανθρώπινα.


υγ1: διαπιστώνετε κ εσείς την καταβαράθρωση της αισιοδοξίας μου;
υγ2: κ για να με ακυρώσω τελείως, να πω πως το απόγευμα του σαββάτου πριν φύγω απ' το σπίτι, θα τον κατεβάσω τον γενικό. έτσι για να μη με λένε αντιδραστικό μερικοί-μερικοί.

15 καροτάκια:

Shiroi Taka

Και εγώ θα το σβήσω το φως, και εγώ δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάτι.
Το ότι το κλίμα θα γίνει τρανσέξουαλ είναι σίγουρο, στα ντοκυμαντέρ λέγανε μέχρι το 2012 έχουμε ευκαιρία να αλλάξουμε κάτι, μετά περνάμε το point of no return - έχουμε 2009 και ο πρόεδρος της ΔΕΗ λέει τέτοιες μ@λ@κίες!!
Μάλλον και σε μένα η αϋπνία φταίει για την απαισιοδοξία...*σταγόνα ιδρώτα*

stella

"το κλίμα έχει ήδη μπει στο χειρουργείο κ θα γίνει τρανσέξουαλ"

ρε κουνελε?
τι ρατσιστικο ηταν αυτο τωρα?
ακου δηλαδη οτι αλλαζει ειναι τρανσεξουαλ?


Λαθος εκφραση φιλε!

Ανώνυμος

εγώ λέω να δω καμιά ταινία στο λαπτοπ με μπαταρία, ούτως σι άλλος δεν πιστεύω ότι 1 ώρα θα κάνει καμία διαφορά, εκτός άμα κάψει καεί καμιά συσκευή...οπότε θα κάνει διαφορά στην τσέπη μας

JD

πολυ marketing για το τιποτα!

έχεις δίκιο κούνελε, δυστυχώς...
Καλό ΣΚ!

bunnysuicides

γιατί αυπνία παιδί μου shiroi? δε μένουμε κ κοντά να σου κάνω έτσι-έτσι να σε πάρει ο ύπνος..

stella, πού 'σαι συ παιδί μου? όλα καλά? λοιπόν,άι μην ακούω βλακείες! δεν είμαι ρατσιστής κ δεν ήθελα να περάσει κάτι τέτοιο. δεν σκέφτηκα καν οτι μπορούσε να ενοχλήσει. είναι λογοπαίγνιο με την αλλαγή του κλίματος κ την αλλαγή φύλλου. χούμορ απ΄το δικό μου!

elasticrash καλωσήρθες! κ εγώ αυτό πιστεύω. αν δεν μειωθεί η εκπομπή ρύπων, όχι όπως το κάνανε στο κιότο (όπου απλά αγόραζες τη βρώμα που θα παράγεις) δεν πρόκειτε να γίνει κάτι. αλλά άιντε, για να μαστε κ πολίτικαλι κορέκτ, ας τον κλείσουμε το γενικό. θα ροματζάρουμε κιόλας!

bunnysuicides

επίσης jd! ελπίζω τουλάχιστον να μείνει κάτι στα παιδιά (συμμετέχουν κ σχολεία). μακάρι να γίνει μια εκπαίδευση

ZlatkoGR

Άλλος λέει ανάψτε τα φώτα να τους τη φέρουμε. Άλλος λέει έτσι δε σώζουμε τίποτα. Άλλος λέει μα οι κακοί θα νομίζουν πως το σώσανε το θέμα. Άλλος λέει πως θα πέσει το σύστημα άμα τα αναβοσβήσουν όλοι.

Εγώ πάλι λέω ότι κανείς από αυτούς τους λόγους δε είναι αρκετός για να ΜΗΝ τα κλείσω.

Κάνουμε μια τρελά απλή κίνηση, μεγάλο θέμα για μέρες. Κρίμα...

efou

μπορεί να μην είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά το κάτι είναι καλύτερο απ'το τίποτα...και όπως λες κι εσύ σίγουρα κάποιοι που δεν έχουν καμία σχέση με οικολογική συνείδηση μπορεί να ευαισθητοποιηθούν με μια τέτοια αφορμή, οπότε why not?

Ανώνυμος

ax pesta re kounele na poume .... prota tou pidame ta prekia kai meta zvinoume to fos gia mia wra ... afto einai pou leme svise tin lamp akai el ana tin fas ....
an kai egw tah ta sviso ta fota pistevw pws to mono pou tah kanoume tha ine na imaste 1000 polis mesa stin malakia ... as prospathisoume kalitera na katanalonoume kathimerin a to ligotero revma pou mporoume kai as afisoume ta spot sto mega ... an kai onto skalitero afto to ligo apo to tipota ...

Ανώνυμος

και αν περάσουν οι εξωγήινοι και βρουν τα φώτα κλειστά και φύγουν; ε; ε;

bunnysuicides

zlatko καλώς γίνεται θέμα, για να μην επαναπαυτούν κάποιοι(κ δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω) κ πιστέψουν ότι κάνουν κάτι σημαντικό.

efou, ακριβώς αυτό λέω, γι' αυτό θα τα κλείσω κ εγώ. απλά να καταλαβαίνουμε πως δεν σώζουμε κάτι έτσι

bro το 'πιασες επακριβώς αυτό που ήθελα να πω. αν γινόταν οργανομένα μια φορά την εβδομάδα ας πούμε, θα 'ταν κάτι (χμμ απειροελάχιστο πάλι, αλλά ένιγουέις)
υγ: ρε παιδί μου, διόρθωσε λίγο το γραφικό σου χαρακτήρα, πρέπει να βάλω το μεταφραστικό για να καταλάβω τι γράφεις! :-)

elasticrash lol! το ξερα πως είσαι ο ET! μην ανησυχείς, τόσα εκατομμύρια έτη φωτός ταξίδεψαν για να 'ρθουν, θα περιμένουν καμια ώρα κ θα σε βρουν!

fieryfairy

κι εγώ σκόπευα να τα κλείσω αλλά πιάστηκα με το νετ και και ξεχάστηκα! ελπίζω να μη μ' έχουν σταμπάρει ακτιβιστές και με στήσουν στον τοίχο!

πάντως, τις τελευταίες δυο μέρες, μετά τις ασταμάτητες διαφημίσεις/γκρουπ στο φέις/ σχετικά ιμέηλ κτλ κάποιοι φίλοι μου δήλωσαν πρόθυμοι να αφήσουν τα φώτα ανοιχτά για ολόκληρη την ώρα. το πολύ το κύριε ελέησον...

Ανώνυμος

έβαλα το δυνατά μου...το μόντεμ δεν μου πήγαινε η καρδιά μου να το κλείσω...όλα τα άλλα όμως μείναν κλειστά...ακόμα και το λαπτοπ ήταν με μπαταρία.

bunnysuicides

ντροπή fieryfairy! φτου σου! αύριο θα πάρω τα συντρόφια κ θα ρθούμε κάτω απ' το σπίτι σου να δεθούμε στα κάγκελα!

μπράβο elasticrash, άντε κ του χρόνου!

mafaldaQ

Εγώ πάλι ήμουν για καφέ και δεν τα έσβυσα. Δεν τα ειχα αναμένα. Αλλά εντάξει. Το θεώρησα πολύ χάπι συνείδησης το όλο θέμα!

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP