Τρίτη 7 Απριλίου 2009

η κούκλα κ η πανούκλα

έχω φάει κόλλημα μ' ένα τραγούδι. το blipάρισε η καλή μου κάτι μέρες πριν, λέγεται "where the wild roses grow", χάλια όνομα, γυναικουλίστικο ρομαντικό θα 'ναι λέω, πατάω play να δω... κομματάρα!

το τραγούδι αναφέρεται στο φόνο μιας κοπελιάς. αφηγούνται η κοπελιά κ το ψυχάκι που την έφαγε μπαμπέσικα. ούτε που πρόσεξα ποιοί το έλεγαν. κατάλαβα πως το ψυχάκι είναι ο Nick Cave, κοιτάζω να δω κ την κοπελιά κ τι να δω; Κάιλη! η Μινόγκ ρε! κ λέω... καλά... δηλαδή εγώ με την Κάιλη δεν έχω τίποτε, ίσα-ίσα ακούω το μπιτάκι της κ ανοίγει η καρδιά μου, μου βγάζει κάτι πολύ αισιόδοξο, αλλά για ντουέτο με nick cave δεν την είχα..

λέω τι έγινε κ το ριξε στην εναλλακτική κουλτούρα το κορίτσι, που σε λίγο θα βάλει τον Τιμ Μπάρτον να της κάνει τα βίντεοκλιπς; πάω λοιπόν κ το βρίσκω στο youtube. κ τότε μου 'ρθε...



κοιτάξτε μαλλί κουνελάκια μου. κόκκινο. κοντό. φράντζα. σκατά.

κοιτάξτε κ το εξώφυλλο του επόμενου σιγκλ της, που πήγε να το κάνει κάπως πιο ποιότητος. ε;

για να δούμε κάτι άλλο: τη θυμάστε όλοι την Αλέξια; ψηλή, ξανθιά, χυμώδης, κάπου δημοτικό ήμουν όταν έσκασε με κάτι ποπ τραγουδάκια χαζοζαρούμενα, κ έλεγα "η Αλέξια κ η Μαντώ είναι οι ομορφότερες, αλλά η Αλέξια είναι η ομορφότερη". έπειτα χάθηκε. κοιτάξτε πώς έγινε λίγα χρόνια μετά, κ προσέξτε την πρώτη φράση που λέει ο δημοσιογράφος (βασικά μόνο αυτήν ακούστε, κ εγώ δεν το είδα όλο).

τρίτο παράδειγμα ο Χατζηγιάννης, που στον πρώτο του γαμάωκδέρνω δίσκο του ήταν ένα σαμιαμίδι κ μισό, κ τώρα που το γύρισε σ' αυτή την αηδία έχει γίνει κ γαμώ τα τεκνά.

συμπέρασμα: η κουλτούρα σκοτώνει την ομορφιά (κ τις πωλήσεις βέβαια, αλλά εμείς είμαστε υπεράνω κ δε μας ενδιαφέρει αυτό). το γιατί δεν το έχω εντοπίσει ακόμα, υποπτεύομαι όμως πως περνάνε πολύ χρόνο για να μάθουν βαθυστόχαστα τσιτάτα του τύπου " όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνομοτεί για να το καταφέρεις", κ δεν προλαβαίνουν να σουλουπωθούν. μπορεί κ να κουρεύονται μόνοι τους, δεν ξέρω..

ουφ, εγώ ήθελα απλά να πω πως άκουσα μια τραγουδάρα κ μου άρεσε πολύ, τώρα πώς επαρασύρθην κ έφτασα εδώ κάτω είναι άλλη ιστορία. καληνύχτα!

κ μην ξεχάσω: twitter κ blip, έλα να βλέπω κόσμο (εμένα θα με βρείτε σαν bunnysuicides)!

33 καροτάκια:

Ανώνυμος

είσαι ελαφρά απαράδεκτος που δεν ήξερες ότι το "where the wild roses grow" ήταν με την kyle minogue...σε λίγο θα μας πεις ότι δεν ξέρεις ότι το Henry Lee από το ίδιο album (murder ballads) είναι ντουέτο με την pj harvey.

Επίσης η kyle συμμετέχει και στο τελευταίο τραγούδι του murder ballads του bob dylan "death is not the end" μαζί με τους

Shane MacGowan
Anita Lane
Nick Cave και
Pj Harvey

το συγκεκριμένο album είναι έπος από το πρώτο ως τελευταίο δευτερόλεπτο.

bunnysuicides

δεν ήξερα ΤΙΠΟΤΑ! κ άκου κ αυτό: από νικολάκη παίζει να μην ξέρω κανένα τραγούδι ονομαστικά!!!

efou

α elasticrash μην παραξενεύεσαι, απλά δεν το είχε μέχρι τώρα με τον Cave, αλλά τον βλέπω ν'αλλάζει γνώμη σιγά σιγά!

όσο για το ποστ, ένα θα πω, τι σου είναι ο συνειρμός βρε παιδί μου, λολ!

α και θα πω και κάτι άλλο γιατί δεν αντέχω, ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΤΕΚΝΑ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ;;;ΕΛΕΟΣ ΚΟΥΝΕΛΕ!!! εντάξει μπορεί να σουλουπώθηκε σε σχέση με τις αρχές αλλά όχι κ γαμώ τα τεκνά, ΕΛΕΟΣ, μα δεν μπορώ να το ξεπεράσω λέμε!!!

Ανώνυμος

βλέπω ότι μάλλον δεν πέρασες ποτέ καμία κατάθλιψη της προκοπής...χαχα... το αλμπουμ αυτό πάντως είναι σκέτο massacre...είναι από μόνο του δύσκολο να μετρήσεις πόσοι πεθαίνουν στα τραγούδια

bunnysuicides

elasticrash μη μου αγχώνεσαι, θα τον κατεβάσω να τον ακούσω!

efou, νταξ, υπερβολή για τις ανάγκες του ποστ το γαμώ τα τεκνά. αλλά είναι καλό κομμάτι δικιά μου, δεν είναι κ του πεταματού!

Shiroi Taka

Μόνο όλοι εμείς που διαβάζουμε το blog αυτό είμαστε ΚΑΙ κούκλοι/ες ΚΑΙ ποιοτικοί/ες...χεχεχε!

DaisyCrazy

wait a minute κούνελε, το "Where wild roses grow" είναι κομματάκι παλιό. τώρα το πήρες χαμπάρι; τς-τς-τς
νομίζω ότι η Kylie φαινόταν έτσι στο βίντεο λόγω Nick Cave. Δεν θυμάμαι εκείνη την περίοδο να ήταν ομορφότερη.. αν και μη ξεχνάμε ότι πέρασε και καρκίνο από τότε.. άρα είναι κούκλα ακόμα, κατ’ εμένα και τον Olivier Martinez (πρώην γκόμενος της Kylie και θεοκόμματος, μετα συγχωρήσεως πάντα!)
όσο για την αλέξια ναι ήταν όμορφη αλλά μεγάλωσε βρε.
ο χατζηγιάννης ανάλωσε όλες τις "δυνάμεις" του και τώρα γράφει όλο τα ίδια και τα ίδια. δεν ανανεώνεται, αφού γράφει ο ίδιος μουσική στα τραγούδια του. τον έφαγε αυτό που τον έκανε στην αρχή δυνατό δηλάδη, typical problem, ή κλισέ προβληματάκι. τεσπα. κάποτε μου άρεσε κι εμένα. κρίμα γιατί έχει καλή φωνή

Ανώνυμος

ax ... argis al ato kalo to pragma to vriskis siga siga .... malon stin "pxiotita" teriazi ligo h asximia ... giati h manitsa exi gini plai komatos me platina mali kai mini mexri ton afalo ..h aleksia eitan panda en mpazo ! axristi edelos...
pada mou evgaze kati tritodeftero san kati wanna be... but never be
h mado itan mai kouklara kai parameni akoma ... kai kani tromera piotikes doulies ... apla dne tin ediaferoun ta fraga giati exi pola (logo gamou ) kai dne ksepouliete se diskografikes smioteon exi toso kales sxesi sm etin oikogenia kyriakou tou ntena pou to na vgali disko apo tin heven kai me fivo kai me telio cast einai paixnidaki gia afti apla epilegi na kani kati alo outosi alos h diksografia dne ferni lefta ...... uf ta ip akai ksethimana ... fila pola!!!! perna pao to blog mou exis prosklisi se game! smak !

bunnysuicides

shiroi, μου αρέσεις! σε παίρνω τώρα να πάμε στο μουσείο για την έκθεση που λέγαμε!

dorothea ευτυχώς που το γύρισε η kylie, τώρα είναι *ακριβώς* στα πρότυπα μου!

brother, χαχαχαχαχα!!! μ' αρέσει που είσαι ενημερωμένος!!!

bunnysuicides

α ξέχασα: ΚΑΛΑ ΡΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΜΑΙ;

aKanonisti

Μπορεί να μην είσαι άσχετος... και να είσαι απλά πολύ τεκνός....

Διότι...η Kylie είχε γίνει ποιοτικιά... από τότε που τα έφτιαξε με τον πιο γαμάτο κίνκυ γκόμενο...τον Michael Hutchence..
Βέβαια.. από τα πολλά γούστα... τον σκότωσε.... και....
κακοέπεσε...στον Olivier Martinez...

Μικρή και θαυματουργή....
Ο δίσκος που έχει αυτό το άσμα.. είναι διάσημος.. διότι...ολα τα τραγούδια αναφέρονται σε πραγματικούς φόνους...
Είναι από τις πιο ωραίες στιγμές του θέουλα Nick Cave...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα

Δεν με λές: αυτή η Καΐλή Μινόγκ, την Εύα τι την έχει; Ε;

bunnysuicides

ακανόνιστη, το βρήκες ρε συ εννοείται πως είμαι, λέω κ εγώ, δε μπορεί τόσο άσχετος..! :-Ρ το σιντί το κατέβασα, σύντομα θα το ακούσω, μου κινήσατε την περιέργεια.

σκύλε απλή συνωνυμία. γι' αυτό η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να αλλάξει τον τόνο, να μη τη μπερδεύουν με τη μεγάλη πολιτικό..

ZlatkoGR

Oh my God, I'm overloaded! Too... many... jokes...

I have to pick... one... before... BANG!

mafaldaQ

Εγώ τώρα που δεν έχω κάτι παραπάνω να προσθέσω του τύπου "Μα καλά δεν το ήξερες"... πήγε και αυτοκτόνησε και ο ZlatkοGR και με πρόλαβε, να πω ότι δεν ήταν πολύ ωραίο κομμάτι ο Νικολάκης 10+ χρόνια πριν; Καλά και τώρα μου αρέσει πολύ αλλά είχα πολύ καιρό να τον δω νεο και όχι cult μεσήλικα :)

Ανώνυμος

Εγώ κάνω πως δε διάβασα όλα τα παραπάνω σχόλια γιατί δε με συμφέρει και σου απαντάω με το παρακάτω τρόπο:

ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΚΟΥΝΕΛΕ... ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ Κ ΜΕΣΑ Σ ΟΛΑ...ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΟ where the wild roses grow; ΑΙΣΧΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!
Το κομμάτι αυτό βγήκε όταν ήμουν γυμνάσιο (Είμαι πιο μικρή από σένα ρε! Πρόσεξε τι θα πεις!)

τα φιλιά μου εκ Βιέννης

demetrat

ακανόνιστη
Θέλω και γώ να κακοπέσω σ'έναν Ολίβιε Μαρτίνες.
Και γω μικρή και τριανταφυλένια είμαι, τι λές, έχω ελπίδες;
........................
Κούνελος,
Γιατί καλέ, πότε ο Χατζηγιάννης έγινε παίδαρος;
δ

JD

τι ειναι αυτα ρε;;;τι ακουει ο κοσμος;;;

Κουνελε μια ειναι η τραγουδιαρα μονο!η Mariah!!

aKanonisti

@demetrat....
να τους μοιραστούμε βρε.. στην επόμενη ζωή.. που θα είμαστε Kylies...
Εγω θα πάρω τον Michael ... αλλά θα του πω να φοράει τιράντες..και εσύ τον Olivier....

Δίκαια πράγματα...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

*Νινέτα*

απο ολο το post μου έμεινε
το πρώτο cd του Χατζηγιάννη
που είχε εξώφυλλο τον ίδιο
και τη φράτζα του με τέλεια χωρίστρα.Ιου ιου ιου.

Φρίκη

bunnysuicides

φίλε zlatko? zlatko μ' ακούς? zlatkoooooooo!

mafalda...ο νικολάκης χμμμμμ... ε... τρωγότανε...

ατίθαση ΛΟΛ ΡΕ! κ συγγνώμη, τι μικρότερη, βάλε κανά χρόνο που κρύβεις, κερδίζω κ χρονιά, ίσα που με περνάς κιόλας. άκους εκεί γυμνάσιο. παλιοχούφταλο!

δημητραδ, είπαμε, εντάξει, όχι κ παίδαρος, αλλά καλό είναι! κ σιγά τον ολιβιέ, δε σε χαραμίζω για τη μουράκλα του.

ποιά μαράια ρε JD? μόνο βεράντες έχει! άσε που μου τη σπάει μ' αυτό το ύφος το απροστάτευτο 40χρονώ γυναίκα!

lol νινέτα, καλωσήρθες! αυτό το σιντί το είχε η αδερφή μου. όμως δεν είναι το πρώτο. το πρώτο είναι αυτό, με καρφάκια!!! ακόμα χειρότερα!

ΠανωςΚ

Σχετικά με την Κάλι, με την οποία έχω κι ένα κόλλημα: Οταν ήμουν μικρός, κάπου το '90 (κούνελε είχες γεννηθεί;), ήμανε πολύ ροκας ντεμέκ. Κι έβλεπα φανατικά τα 120 λεπτά στο ΕμΤιβί, για την "ανεξάρτητη μουσική σκηνή".
Πού και πού, την εκπομπή παρουσιάζαν διάφοροι ίντι καλλιτέχνες, επιλέγοντας μουσική που τους άρεζε.
Μια φορά πέφτω στον Κέηβ να προλογίζει το επόμενο κομμάτι: "Και τώρα ένα υπέροχο τραγούδι, από μια καταπληκτική τραγουδίστρια, με την οποία είμαι σχεδόν ερωτευμένος".
Και παίζει το Αστο το Πιστολάκι, Λάκη, Λάκη, Λάκη...
Από τότε άρχισα να βλέπω την Κάλι (btw μέχρι και οι Μανικ Στρι Πρίτσερζ της έχουν γράψει τραγούδια και της έχουνε κάνει παραγωγη...) και τα κάλλη της με άλλα μάτια.

demetrat

κούνελος,
έλλλα βρε κούνελε, χαράμισέ με που σε λλλέω.Αλλά τι λέω η κακούργα, παράδεισος θάναι αυτός, τι στα διάλα, λές γιά τίποτα Ντάνιελ Νταίυ;

ακανόνιστη.
δίκαια πράμματα,και λόγω ηλικίας να το πάρουμε το πράμμα, μιά χαρά το μοιράσαμε.:))

δ

aKanonisti

δ μου....
ναι... αλλά... στον Ντάνιελ... θα μαλλώσουμε... εκτός και αν τον μοιραστούμε....

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

bunnysuicides

πάνωσκ εγώ τη γνώρισα με φουστίτσα του τέννις κ την αγάπησα αμέσως! κ α ουρέ που δε είχα γεννηθεί το '90. έχω ζήσει πτώση του τείχους εγώ!

demetrat akanonisti σοβαρευτείτε λίγο, μου κάνατε το βλογ χρυσό κουφέτο! ορίστε μου ετοιμάζουν κ κίνκι φάσεις τώρα... ου!

ΠανωςΚ

Παρεμπιπτόντως, κούνελε, μήπως, πέρα απ' την Κάιλι, σε αρέσει κι η Καϊλή;

bunnysuicides

ΟΧΙ!

Hide In My Suitcase

Πρόσθεσέ με στη λίστα αυτών που ήλπιζαν να κάνεις πλάκα σχετικά με το ότι αγνοούσες το Where The Wild Roses Grow! Τίποτα παραπάνω! Ίσως όταν συνέλθω! :-P

bunnysuicides

γειά σου γιάννη! πωπω, έχω φάει πολύ κράξιμο...

Ανώνυμος

καλα απιστευτο ποστ απιστευτα σχολια χαχαχαααααααααααααα ευχαριστω ρε κουνελε το καταδιασκεδασα ;)

bunnysuicides

kihlaki! εμένα το ποστ μου φάνηκε μετριότατο (η καημένη efou άκουσε πάλι τους προβληματισμούς μου), αλλά τα σχόλια είναι πολύ λολ, τα φχαριστήθηκα!!

fieryfairy

Θέλω να σφίξω το χέρι της καλής σου που σε έμαθε ένα σωστό τραγούδι γιατί αν έφτασες σε αυτή την ηλικία και δεν ήξερες το κομμάτι... τι να πω!

Είχε βουίξει ο τόπος θυμάμαι όταν βγήκε (ήμουν φοιτήτρια αν δεν κάνω λάθος, αυτό λέει πολλά). Η μια κολλητή μου έχει ακόμη ως nick της το eliza day που είναι το όνομα της τύπισσας(πουυ 'υποδύεται' η Κάιλι) που σκοτώνεται.

bunnysuicides

χαχα, τώρα το είδα αυτό! τι να κάνω κοπελιά! είπα: ομορφιά κ κουλτούρα δεν πάνε μαζί. he's got the look dadada...

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP