Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

μια σκατούλα για την Εθνική. μπορείς!

έχω πάει στρατό, σε εφορίες, αστυνομικά τμήματα, σε χάι-κλας παραλία στη μύκονο, στα γραφεία του ΟΑΣΘ, τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση της προβατίλας σε μια Εθνική τράπεζα.

πηγαίνεις στη είσοδο κ περιμένεις. μπροστά σου παππούδες που προσπαθούν να καταλάβουν πώς δουλεύει το σύστημα της πόρτας κ εκ παραλλήλου σπρώχνονται να μπουν όλοι μαζί. πίσω σου παππούδες κ νοικοκυρές παλεύουν για να σου πάρουν τη σειρά αφού είσαι νέος κ δεν έχεις ανάγκη. μιλάμε για ουρές τεράστιες, άνθρωποι να περιμένουν μέσα στον ήλιο ή τη βροχή κ -το χειρότερο- να μαλώνουν, επειδή το αντικλεπτικό σύστημα της Εθνικής είναι για σπάσιμο. είναι ότι πιο φασιστοέλεος έχω δει σε δημόσιο χώρο. ανοίγεις τη μια πόρτα. κοιτάζεις στην κάμερα. σε φωτογραφίζει ή τραβάει βίντεο κ έπειτα από λίγο ανοίγει κ η δεύτερη. λες κ δεν υπάρχουν καμερες σε όλους τους χώρους μιας τράπεζας, το κάνουν τόσο προκλητικό αυτό το "κοιτάξτε στο κόκκινο φωτάκι", που σε κάνουν να τρέμεις απ' τα νεύρα. φυσικά μπαίνεις μόνος. αυτό σημαίνει πως αν έχει η γιαγιά μαζί της τα εγγόνια για να μη τη γελάσουν στο ταμείο, πρέπει να περιμένεις κανα 5λεπτο μέχρι να περάσει όλοι η κομπανία.

την ώρα που περίμενα να τελειώσει ο μπάρμπας που είχε φτάσει μετά από 'μένα αλλά ο υπάλληλος του είχε δώσει τη σειρά μου(βρίσκομαι μέσα πλέον), προσπαθούσα να σκεφτώ τρόπους ανταρτοπόλεμου.

απέκλεισα μολότοφ ληστείες κτλ, γιατί είναι παράνομες κ δε μπορεί ο καθένας από μας να το κάνει. ψάχνω κάτι που να μπορεί να γίνει μαζικά. κίνημα. αυτό που όλοι (οι περισσότεροι τουλάχιστον) μπορούμε να κάνουμε εύκολα είναι η σκατούλα που αναφέρω στον τίτλο. είναι πολύ απλό:

1. πηγαίνουμε όλοι κ νοικιάζουμε από μια θυρίδα
2. μαμ
3. κακά
4. εφημερίδα (προτεινόμενες εφημερίδες "εσπρέσο" ή "Θέμα")
5. τοποθετούμε το 3 στο 4
6. τοποθετούμε το 4μαζί με το3 στη θυρίδα


ο τόπος θα αρχίσει να μυρίζει. έρχεται κ καλοκαιράκι, μια χαρά! οι υπάλληλοι θα ψοφάνε ο ένας μετά τον άλλο. απεργίες. πελάτες δεν θα πλησιάζουν ούτε καν στο έι-τι-έμ. το υγειονομικό θα σφραγίζει το ένα υποκατάστημα μετά το άλλο. ένας τραπεζικός κολοσός στο βόθρο.

(την ώρα που ένας παππούς πήγαινε να μου φάει *πάλι* τη σειρά, σκέφτηκα σαν εναλλακτική να κλείναμε παππούδες στις θυρίδες. αλλά δε μπορώ να συνεχίσω με λογικό συλλογισμό,όπως στην πρώτη περίπτωση. κάθε πρόταση δεκτή.)

μπορείς κουνελάκι! φύτεψε κι εσύ λίγο απ' το περισσευούμενο σου στην Εθνική, κ έλα να δώσουμε το πρώτο γερό χαστούκι στην αλητεία του καπιταλισμού! τι λες;

23 καροτάκια:

ΠανωςΚ

Κούνελε, το ζήτημα με τους παππούδες είναι απλό, αρκεί να μην τους γράψεις παππούδες αλλά παpooδες. Το αποτέλεσμα, εξίσου βρομερό με τη σκατούλα.

aKanonisti

Είχα μία φίλη... που έβαζε ένα μαξιλαράκι..στην κοιλιά...και έκανε την έγκυο..για να κλέβει σειρά...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα

Μου το είχε πει με καμάρι...και εγώ είχα φρικάρει!!!!

mahler76

ΑΧΑΧΑΧΑ μαλάκα τέλειο!!!

joaki

λολ κουνελάκι!!!
μετά όμως δε θα μπορεί να εφαρμοστεί ο καινούριος νόμος για το κάπνισμα μέσα στην Εθνική...θα μπαίνουν όλοι μέσα στα υποκαταστήματα για να καπνίζουν!!!!
μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα γλυκέ μου!!

Ανώνυμος

αυτό με τις κάμερες και τις πόρτες μου το κάνεις πιο λιανά;

Μαύρος Γάτος

μμμμμμμ.....

αν άλλαζες τράπεζα;

προτείνω την Credit Suisse , υποκατάστημα Γενεύης Σ;ο))))

Shiroi Taka

Θα βοηθήσω με το περίσσευμά μου και εγώ στον αγώνα σου, κούνελε. Πάω να φάω φασόλια, σκόρδο, μουχλιασμένο ντοματοχυμό, όλα μαζί, για να είναι η παραγωγή πλούσια και μυρωδάτη...*evil grin*

Χρήστος Καλογριδάκης

Εεεε σε ποιο όνομα θα είναι η θυρίδα; Καλά πρέπει να εκνευρίστηκες αρκετούτσικα για να σκέφτεσε τέτοιες ιδέες που... μυρίζουν από μακριά επιτυχία.

Raven

Η ιδέα είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ! Αυτό με το φωτάκι είναι όντως ότι πιο γελοίο υπάρχει...

Δηλαδή να πάω και εγώ στους υπεύθυνους της τράπεζας με μια φωτογραφική και να τους πω Say cheeeesseeee?

Φιλιά και καλό σουκου

DaisyCrazy

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
όπως πάντα φανταστικός και πρωτότυπος ο κουνελάκος!

γιατι δεν αποκτατε κι εσεις το συστημα της αθηνας (τουλαχιστον σε μεγαλα υποκαταστηματα της εθνικης το εχω δει και ειναι πολυ ανθρωπινο και βολικο): βγαζει 1 μηχανουλα 1 χαρτακι με αριθμο πυ σου λεει ωρα αναμονης. αν ειναι μεγαλη η ωρα πας κανεις αλλες δουλιτσες και γυρνας κυριος και περνεις τη σειρα σου. αν ειναι μικρη η ωρα που γραφει το χαρτακι καθεσαι σε καρεκλιτσες που εχει πολλες το υποκαταστημα και περιμενεις τον αριθμο σου να βγει. πολιτισμενα, ανθρωπινα και προπαντως βολικά.

bunnysuicides

θα το έχω στα υπόψιν μου πάνωσκ. θα σε καλέσω σύντομα στη γιάφκα να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες.

έλεος ακανόνιστη, τι κάφρος η φίλη σου, λολ! όχι πως *εσύ* δεν θα μπορούσες να το κάνεις όμως.. δείξε μου τη φίλη σου δε λέμε (για τα κορίτσια)?

mahler το 'ξερα πως θα βρω υποστηριχτή στο πρόσωπο σου. επειδή σ' αρέσει η τόσκατόσκατόσκατόσκατόσκα! :-Ρ

joaki εμάς όμως δε μας νοιάζει, μας νοιάζει? βλέπω την υπόλοιπη παρέα να τρέχουν για... κατάθεση κάθε τρεις κ λίγο!

να σου το κάνω null. δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις να κατέβεις στη μαμαπατρίδα, τα τελευταία 2 χρόνια όμως(κάπου τόσο είναι νομίζω) έχουν βάλει σε όλες τις τράπεζες χρονοδιακόπτες σε είσοδο-έξοδο. συνήθως είναι 2πόρτες που μπαίνεις από την πρώτη, πατάς το κουμπί της δεύτερης κ ανοίγει κ αυτή σε 2-3". στη εθνική όμως, δεν πατάς κουμπί στην 2η πόρτα, αλλά σου λένε να βγάλεις καπέλο-γυαλιά κτλ, να κοιτάξεις στην κάμερα κ να σταθείς ακίνητος _κοιτάζοντας την κάμερα πάντα- για μερικά δεύτερα. έπειτα ανοίγει. κάθε φορά που πάω πρέπει να κάτσω κ λίγο μόνος για να ηρεμήσω

γατούλη καλωσήρθες! βασικά άλλαξα ήδη, τα έβαλα όλα σε μια τράπεζα σε κάτι νήσους.καϋμάν με φαίνεται τα λένε...

τι να βγάλεις κ εσύ βρε shiroi φουκαράδικο.. φάε λίγο κρεατάκι μπας κ κάνουμε καμιά δουλειά :-ΡΡΡ

χρήστο, όχι απλά εκνευρίστηκα, έτρεμα από τα νεύρα μου. στα διάλα ρε! περιμένουμε κ τη δική σου συμβολή στον αγώνα ε?!

raven αυτό σκεφτόμουν κ εγώ εχθές, να βγάλω το κινητό μου κ ν' αρχίσω να τραβάω. αλλά σκέφτομαι πως αυτό είναι πολιτική που έρχεται από πάνω κι όχι απ' το κάθε υποκατάστημα. καλό σουκού!

bunnysuicides

dorothea το έχουμε κι εμείς αυτό, αυτό που περιγράφω γίνεται πριν μπεις στην τράπεζα! εκτός κι αν λες για το ότι ο υπάλληλος έδωσε τη σειρά μου σε άλλον, είναι επειδή η δουλειά μου γινόταν σε γραφείο, όχι στο ταμείο όπου δίνονται κ τα χαρτάκια.

Ανώνυμος

Να μαντέψω πήγες στην Εθνική να εξαργυρώσεις την επιταγή του ΟΑΕΔ αφού μόνο εκεί μπορείςς Κουράγιο τα ΄χω περάσει και θέλει οεργάνωση:
α) επιλέγεις μέρες που δεν πληρώνουν τις συντάξεις του ΙΚΑ
β)πηγαίνεις γύρω στις 13:00 οι παπούδες στήνουν καρτέρι αχάραγα και όσο νωρίς κι αν πας θα χεις άλλα 350 νούμερα προτεραιότητας πριν από σενα
γ)παίρνεις το χαρτάκι και φεύγεις να να κάνεις όλες τις εξωτερικές δουλειές που έχεις
δ)παίρνεις βιβλίο- εφημερίδα- mp3

bunnysuicides

σωστά μάντεψες ανώνυμε, αναγκαστικά πάω. εκεί μ' έριξε η μαύρη μου η μοίρα! θα τις εφαρμοσω τις συμβουλές σου, βιβλίο κ mp3 κ ο θεός βοηθός!

head charge

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα ψόφιο κουνέλι στη θέση του πράματος, βλ. «Αποστροφή» του Πολάνσκι (image) :)

Ανώνυμος

"ο τόπος θα αρχίσει να μυρίζει. έρχεται κ καλοκαιράκι, μια χαρά! οι υπάλληλοι θα ψοφάνε ο ένας μετά τον άλλο. απεργίες. πελάτες δεν θα πλησιάζουν ούτε καν στο έι-τι-έμ. το υγειονομικό θα σφραγίζει το ένα υποκατάστημα μετά το άλλο. ένας τραπεζικός κολοσός στο βόθρο."

σε λ-α-τ-ρ-ε-υ-ω !!!

Provato

επ τι πρόβλημα υπάρχει με την προβατίλα;

(και εγώ όταν πήγαινα εθνική για να εισπράξω οαεδ τέλειωνα από ένα βιβλίο την φορά... πολύ υπομονή θέλει... και καλό κόλπο είναι να το συνδυάζεις με άλλες δουλειές εκεί γύρω, ας πούμε αποτρίχωση πλάτης ή πετικιούρ).

NdN

Κρίμα είναι οι παππούδες ρε συ! Μια ευχαρίστηση έχουν στη ζωή τους...να περιμένουν σε ουρές στην τράπεζα. Να τους την στερήσουμε και αυτήν;

Καλά είνια δυνατόν να δίνουν το επίδομα μόνο από μία τράπεζα;;;!! Α ρε αθάνατη Ελλαδάρα!

bunnysuicides

να μου κάνεις τη χάρη head charge, ακόμα κ τα κουνέλια έχουμε δικαίωμα στην αποτέφρωση! είδα κ την εικόνα, μπλιιιιχ ρε φίλε! το πρώτο σου σχόλιο, καλωσήρθες :-)

κιχλάκι κ εγώ σε λατρεύω, αλλά άμα είναι να αναπαράγεις αυτά που γράφω, κάντο χωρίς τα ορθογραφικά λάθη, ρεζίλι με κάνεις!

καλώς το προβατίνι! λολ, τι πρόβλημα υπάρχει? εσύ θα θελες να σου λένε πως μυρίζεις κουνελίλα? (αποτρίχωση μου κάνουν στο σπίτι, δε μπορώ να τρέχω σαν όποιον κι όποιον!)

NdN, όχι μόνο από μια τράπεζα, αλλά από μία συγκεκριμένη τράπεζα. δηλλαδή πρέπει να το παίρνω *μόνο* από την εθνική του τάδε δήμου. εσύ τα γλίτωσες αυτά, άντε κ στα δικά μας.

Ανώνυμος

telia telia telia ! ise latria! apla den yparxis latrevo ton tropo pou skeptese...... mazi me ta kaka leo an valoume kai 2 kremidia kai ena komati fta h vroma tah einai apistefti goustarw trela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mipos prepi na skeftis to endexomeno na metakomisis sto manhattan ? exis apistefto mialo kounele!

bunnysuicides

μπρο μ' αυτό με τα κρεμμύδια μου θύμησες μια γιαγιά που καθόταν δίπλα μου στο κτελ. εκεί που ταξίδευα με τη μουσικούλα μου μια χαρά, μου βγάζει ένα κρεμμύδι ωμό, ψωμί κ τομάτα κι αρχίζει να τρώει. δεν γυρνάω να κοιτάξω, υπομένω τη βρώμα στοϊκά, οπότε καταλαβαίνω πως πιτσιλάει τη μπλούζα μου με την τομάτα! γυρνάω την κοιτάζω κ μου λέει "θες λίγο παιδάκι μου"? ΑΑΑΑΑΑΑ!!!
α, αμερική δεν πάω να ζήσω με τίποτα, για ρουμανία το συζητάμε!

head charge

Τι έγινε, αντί για σκατούλα, έστειλες καταγγελία στην Ελευθεροτυπία; (βλ. εδώ)

bunnysuicides

ωωωω τώρα το είδα αυτό! γαμάτο! θενκς headcharge! σας τα λεγα εγω!

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP