Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

world's end etc.

ο Άρχοντας του Σκότους έκανε blog. είναι πραγματικός βρικόλακας αλλά μη τρομάζετε, ειδικά αν σας αρέσουν οι Led Zeppelin δεν θα σας πειράξει καθόλου...

(καλως όρισες master)

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

smooth criminal VS έγκλημα κ τιμωρία

πω πωωωωω είχα γράψει μια μαλακία για τον Μάικλ Τζάκσον, απίστευτη! για το ταλέντο κ την προσφορά του, τους στόχους του, τη μυθιστορηματική του προσωπικότητα, στο τέλος κότσαρα κ μια θεωρία συνωμοσίας, έλεος! αντι για τη μελοδραματική παπαριά βάζω αυτή την ιστοριούλα, ήταν η καλύτερη νύχτα που πέρασα με τον Τζάκοου:

ήμασταν με τον παιδικό μου φίλο το μιχάλη κ ανταγωνιζόμασταν ποιός έχει το καλύτερο όνομα, όταν μου είπε: "άντε ρε, εγώ είμαι ο Μάικλ Τζάκσον!". έναν διάσημο συνονόματο ήξερα. "εγώ είμαι ο Θίοντορ Ντοστογιέβσκι!" εννοείται πως ο μιχαλάκης έπεσε κάτω από τα γέλια, γιατί εκτός του ότι δεν ξέραμε τι ήταν ο Ντοστογιέβσκι (ούτε κι εγώ ήξερα εννοείται) μας ακουγόταν κ γελοίο το όνομα. σε λίγο ανακοίνωσε πως τελικά είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, οπότε κι εγώ έγινα κατευθείαν Μάικλ Τζάκσον (άσχετο με τα ονόματα). είχα κ σε μια κασέτα το "dangerous", αγαπημένο τραγούδι το black and white κ κάναμε χορευτικά πάνω στην κουκέτα, πολύ γαμάτα!

κουνελοσκόπηση 2

κουνελάκια! από την πέμπτη έχω να γράψω αλλά δεν ξέρω γιατί μου φάνηκε κανας μήνας. ίσως επειδή ήθελα να γράψω διάφορα αλλά δεν είχα πρόσβαση στο ιντερνέτ. καταρχάς να δούμε λίγο τι έγινε με την κουνελοσκόπηση:

η ερώτηξη ήταν (βασικά δεν ήταν ακριβώς ερώτηξη, καταλαβαίνεις)
"μετά την ίδρυση του Μουσείου Ακρόπολης, τα μάρμαρα θα επιστραφούν στην Αθήνα..." (εδώ έπρεπε να συμπληρώσεις)

κ οι απαντήσεις:

α: του αγίου Μάμα ανήμερα
βου: σε δύο τέρμινα
γου: στα γενέθλια της Ντόρας
δου: πρώτα πρέπει να φύγουν οι λαθρομετανάστες

51% απάντησε το δου. πολύ καλό δηλαδή. εικοσιένα ρεαλιστικά κουνελάκια, πατάνε γερά στα πόδια τους κ γνωρίζουν ποιές πρέπει να 'ναι οι πρωτεραιότητες του Έθνους. είναι φυσικό να μη μας δίνουν πίσω τα Μάρμαρα εφόσον ξέρουν πως η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι που επιτρέπει σε λαθρομετανάστες να ζουν κ να κλέβουν. σε τελική ανάλυση πόσο σίγουροι είμαστε πως δε θα μας κλέψουν κ τα Μάρμαρα; είμαι περήφανος γιατί η Ελλάδα επιτέλους αρχίζει να κοιτάει κ τη δικιά της καμπούρα.

το 24% με προβλημάτισε λίγο. οι ψυχολόγοι δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο αν αυτοί που επέλεξαν το α (ανήμερα του αγιουΜάμα) είναι συνεπείς Χριστιανοί Ορθόδοξοι κ έχουν πίστη στο θαύμα του αγίου, ή απλά τους αρέσουν τα σουβλάκια που σαβουρώνουν στο πανηγύρι κ ο τζέρτζελος με τα κλαρίνα. παραδέχομαι πως η ερώτηση ήταν λάθος διατυπωμένη. δεν αρνούμαι ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, έχω πλήρη επίγνωση, έχω καθαρή εικόνα.

έχουμε κ μια ισοψηφία. 5 ονειροπαρμένα απάντησαν το βου, "σε δύο τέρμινα", κ 5 κομματόσκυλα μητσοτακικά κιόλας, απάντησαν "στα γενέθλια της Ντόρας". λολ. ίσως μας τα δώσουν αν αποκαλύψει η Ντόρα τα πόσα τέρμινα κλείνει, αλλά δε το βλέπω.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

prison (gimme a) break

ολοκληρώσαμε κ το πρίζον. επιτέλους. ε π ι τ έ λ ο υ ς

πρώτος κύκλος: γαμάτος

δεύτερος κύκλος: γαμάτος

τρίτος κύκλος: γαμάτος

τέταρτος κύκλος: φτάνει, βαριέμαι, έλεος, σας παρακαλώ σταματήστε να κυνηγιέστε.

ήταν λίγο κρίμα, ένιωθα άσχημα να βλέπω τον κόσμο να τρέχει από δω κι από κει, το gameboy να αλλάζει συνέχεια χέρια, οι πρωταγωνιστές να ιδρωκοπάνε, αυτοκίνητα να ανατινάζονται, κατάδικοι να δραπετεύουν, να πέφτουν οι νεκροί σα τις μύγες, αίματα, κακό, κ εμείς να λέμε για τα γκομενικά μας. το κουράσανε πάρα πολύ τα παιδιά. άσε που ο σκόφιλντ πάχυνε κ έκανε προγούλι, χάλια. κ μάλλον για να μη φαίνεται πολύ τον ντύνανε με μακρυές φαρδιές μπλούζες τον άνθρωπο, μαιάμι, καλοκαίρι μήνα! ένιγουέις

να 'ναι καλά τα παιδιά που κάναν τη μετάφραση κ μας έδιναν μια αφορμή να το συνεχίσουμε. σα να καταλάβαμε πως κάτι παίζει όταν είδαμε το Μπάροουζ (ο ορισμός του βλάκα άγαρμπου μονοκόματου μαντράχαλου) να ανακοινώνει στον Σκόφιλντ πως

"η Σάρα πήγε στη Σαντορίνη".
στην αρχή σιωπή. -ρε συ, τι είπε; [όλα τα γέλια του κόσμου]

κ το συνέχισαν τα παιδιά, μ' άρεσε που είχαν άποψη στο θέμα κ τους χαρακτήρες,


στο σενάριο (αυτό πολύ το ευχαριστήθηκα)

άτσα κ πολιτικό μήνυμα!


ε στο τέλος μας τα κάναν λίγο φουπ κι αυτοί, βαρέθηκα να βγάλω άλλες φωτό. πάντως κάτι μου λέει πως αν ακολουθούσαν την ίδια τακτική κ οι σεναριογράφοι, ατάκα κ κουτσομπολιό, μια χαρά θα βγαζαν κ πέμπτο κύκλο.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

12ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

καθώς τον ψιλοέπαιρνα το μεσημέρι, είδα το εξής όνειρο:

κατεβαίνω μια πολύ μεγάλη κατηφόρα (χωρισμένη με νησίδα σε δύο ρεύματα) με το αυτοκίνητο. ξαφνικά βλέπω μπροστά μου έναν αφρικανό που πουλάει πάνινες τσάντες κ έχει απλώσει την πραμάτεια του σε όλο το πλάτος του δρόμου. φρενάρω κατευθείαν μα πατάω 2-3 απ' αυτές. του λέω "συγγνώμη, πάτησα τις τσάντες καταλάθος. μπορείς να τις μαζέψεις να περάσω;" αυτός λέει "δεν πειράζει" κ πάει να τις μαζέψει. το μετανιώνω. "βασικά, άσε άσε, θα πάω απ' το αντίθετο ρεύμα" κ ξυπνάω μες στην αγωνία για το πώς θα περάσω τη νησίδα με τ' αμάξι -κι αν έρθει κάποιος απ' το αντίθετο ρεύμα;

δεν ψάχνω πολύ να βρω τι σημαίνει, ξέρω. τύψεις που δεν θα 'μαι εδώ το π/σ/κ για το αντιρατσιστικό.


πάντως όποιος είναι Θεσσαλονίκη ας πάει ρε παιδιά, μια φορά έστω. φέτος είναι σημαντικό να δώσουμε το παρόν. πριν μας κλείσουν όλους σε στρατόπεδα υποδοχής.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

κουνελοσκόπηση "πώς σας φαίνεται η καινούρια εμφάνιση του βλογκ?"

το καταπληκτικό αυτό βλογκ ολοκλήρωσε την πρώτη του δημοσκόπηση. μετά απο αυτή τη μαζική συμμετοχή, *εννοεί* πως θα ακολουθήσουν κι άλλες. πρέπει να πω πως τίποτα σ' αυτή δεν ήταν τυχαίο. όλες οι επιλογές έγιναν με τη βοήθεια κ πάνω στο έργο επιστημόνων την ψυχολογίας, του μάρκετινγκ κ της στατιστικής

οι επιλογές που υπήρχαν ήταν οι εξής:
1. ένα αριστούργημα σύχρονης τέχνης
2. χρόνια είχα να κλάψω από συγκίνηση, σ' ευχαριστώ
3. το όγδοο θαύμα του κόσμου
4. και τώρα μπορώ να πεθάνω

αναλύοντας λοιπόν τα αποτελέσματα, βλέπουμε πως οι περισσότεροι από το πλήθος των αναγνωστών είναι άνθρωποι μ' ευαισθησίες, που έκλαψαν μόλις αντίκρισαν τη νέα εμφάνιση του αγαπημένου τους βλογκ. στα σχόλια βλέπουμε πως την απάντηση αυτή έδωσαν όχι μόνο γυναίκες αλλά κ άντρες, πράγμα που αποδεικνύει τη δημοφιλία του βλογκ στο γκέι κ το μπάι κοινό. τέλος, οι ψυχολόγοι μας διακρίνουν κάποια ενοχικά σύνδρομα, κόμπλεξ κατωτερότητας κ ψυχαναγκασμό στην εμμονή τους να ευχαριστούν τον βλόγκερ γι' αυτή τη μπούρδα.

δεύτερο τάργκετ γρουπ, πατριώτες-χίστορι φρικς. βλέποντας τον Παρθενώνα κ την Αγια Σοφιά να μη κερδίζουν μια θέση στα σύχρονα θαύματα του κόσμου, έχουν αναπτύξει αυτό το πράγμα που αναγάγουν ότι -ελληνικό- τους αρέσει, σε έργο οικουμενικής σημασίας. έτσι τους είναι πιο εύκολο να υποστηρίζουν τις θεωρίες συνωμοσιολογίας του τύπου όλοι είναι κατά τωνΕλλήνων, τα μεγάλα συμφέροντα μας φοβούνται κτλ

η επόμενη πιο δημοφιλής απάντηση είναι το "τώρα μπορώ να πεθάνω". άνθρωποι του περιθωρίου, δυστυχισμένα παιδικά χρόνια, τάσεις αυτοκτονίας, η άννα βίσση, πολλοί οι λόγοι που οδήγησαν τα άτομα αυτά σε μια τέτοια απόφαση. ελπίζω η πρόθεση τους να μη πραγματοποιηθεί, θα χάσω κ αναγνώστες

μόλις το 13% συνέδεσαν την εμφάνιση του βλογκ με τη σύγχρονη τέχνη. τους ευχαριστώ πολύ. είναι άνθρωποι την ποιότητας κ της καλλιέργειας, διαβάζουν σκεφτικοί κ προβληματισμένοι αυτές τις γραμμές, χαιδεύοντας το πηγούνι τους. οι υπόλοιποι είστε βλαχάκια.


αύριο θα επανέλθω με καινούρια έγκυρη δημοσκόπηση, πρέπει να σκεφτώ ένα θέμα πρώτα. :-)

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

λίγο από ειδήσεις αποσπασματικά

- είδα τον Χατζηγάκη να κατήγορεί τον ΓΑΠ σε έντονο ύφος, γιατί δεν υποστήριξε την επανεκλογή Μπαρόζο. το επιχείρημα του ήταν: "πάτε κόντρα στο Σαρκοζί κ τη Μέρκελ (σημ: είναι κάτι φανς του Μπαρόζο αυτοί), που πρωτοστατούν στο Κυπριακό". μπάστα. δηλαδή τώρα μπορεί να παρεξηγηθούν τα παιδιά κ να μην έχουμε επίλυση; άν εμείς οι ίδιοι θεωρούμε τον εαυτό μας προτεκτοράτο, φαντάσου πώς μας βλέπουν οι άλλοι!

- είδα τον Χουντή κ τους ανανεωτικούς να κάνουν δηλώσεις για την παραίτηση Αλαβάνου. βρε παιδιά.... αφήστε να περάσουν λίγες μέρες να φύγει το χαμόγελο... θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δε την αφήνει!

- είδα (δεν το πέτυχα απ' την αρχή) τίτλο ρεπορτάζ "το ΠΑΣΟΚ στην "Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το Κάπνισμα", κ τη Διαμαντοπούλου να δηλώνει πως τώρα με το ΠΑΣΟΚ θα αμβλυνθεί ο ανταγωνισμός τον μαθητών. δε μου κανε καμία εντύπωση. μετά κατάλαβα πως ήταν λάθος του καναλιού. έχω ακούσει τόσες παπαριές τους τελευταίους μήνες, που δε μου κάνουν εντύπωση τέτοιες ασυνάρτητες δηλώσεις

- τέλος είδα τον Αντώναρο στη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλες, έλεγε να γίνουν γρήγορα οι ερωτήσεις, γιατί έχουν ραντεβού στο αεροδρόμιο με δύο ξένους, που θα τους κάνουν μια εξυπηρέτηση.


πρέπει να γίνω γρήγορα καλά κ να μπω στο πρόγραμμα είμαισταπρόθυρατιςυπερκόπωσης. πρέπει να σταματήσω να ανοίγω την τηλεόραση.
βλέπω ειδήσεις ρε φίλε!

υγ: φαντάζομαι την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το Κάπνισμα, δέκα θεριακλήδες σ' ένα δωμάτιο να καπνίζουν ταυτόχρονα.... "κύριε ΤΑΔΕ δε συντονίζεστε καλά" "ω με συγχωρείτε" χαχα έχω αυτό το χούμορ το καταπληκτικό ώρες-ώρες χαχα, γαμάτο αστείο

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

where is my vote?


Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

προς σέχτα επανασκατών

αγαπητέ επαναστάτη,

σου γράφω αυτό το ποστ για να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου.
κατάφερες κ σκότωσες ένα μπάτσο! όλοι η ελληνική κοινωνία, έχουμε χεστεί απ΄την ανδρεία σου κ τη λεβεντιά σου. ο εικοσάχρονος που πυροβόλησες πριν κάτι μήνες δεν ψόφησε, κ αυτός που έφαγες έχει τη διπλάσια ηλικία, αλλά είναι πατέρας (extra bonus*), nice job! πληροφορούμαι πως δεν έτρωγε donuts γαμώ, θα κανες κ high score..

αυτή τη στιγμή -δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς- έχεις κλάσει ολόκληρη τη μάντρα του συστήματος! η αλήθεια βέβαια είναι πως η κυβέρνηση -αν κ τη βολεύεις πάααρα πολύ- βρίσκεται σε αμηχανία γιατί καταλαβαίνει το πόσο ξεφτίλα είναι ο φόβος για τρομοκρατική επίθεση να προέρχεται από μια οργάνωση σαν τη δική σου. εκτός βέβαια, αν είσαι συνειδητά όργανο της, πράγμα που δεν θα με εξέπληττε καθόλου

κλείνοντας το ποστ μου θα σου δείξω αυτή τη φωτογραφία

τραβηγμένη απ' τον Olivier Laban-Mattei

οι επαναστάσεις γίνονται από Ανθρώπους. όποιος πιστεύει πως οι άνθρωποι χωρίζονται σε κάστες, αριθμούς, στολές ή οτιδήποτε άλλο, είναι καταδικασμένος να χάσει το κεφαλαίο άλφα του. δεν περιμένω να καταλάβεις ποτέ ότι έχεις ήδη χάσει, απλά να ξέρεις πως είμαστε όλοι απέναντι σου.


* τα αγγλικά στο κείμενο είναι για να καταλαβαινόμαστε, είναι προφανές πως το 'χεις λιώσει στο pro κ το hollywood

cowboys (wanna be)

είναι τρελά εκνευριστικό να βλέπεις τα κομματάκια να παίζουν το ψηφοθηρικό τους παιχνιδάκι, ανήθικα κ σιχαμερά σε βάρος αδύναμων ανθρώπων

δυστυχώς επαληθεύονται τα απαισιόδοξα σενάρια που είχα στο μυαλό μου κ πλέον όλος ο λαουτζίκος βγάζει παντιέρα κ σηκώνει ψηλά το δεξί χέρι . "είμαστε όλοι καρατζαφέρηδες".

φυσικά οι κολαούζοι δε θα μείνουν ποτέ άνεργοι, τα δελτία ειδήσεων το καίνε απ' το πρωί μέχρι το βράδυ "δεν φταίνε οι καημενούληδες, κοιτάξτε, κοιτάξτε πόσο εξαθλιωμένοι είναι, αλλά αφού αυτοί φταίνε για όλα, πρέπει να φύγουν ή να μπουν στα στρατόπεδα"

εχθές έκανα ζάπινγκ στα δελτία ειδήσεων, το πιο ενδιαφέρον ήταν το δελτίο καιρού του star. πέτυχα όμως κ μια συζήτηση μεταξύ Πιπιλεί, Χυτήρη κ Κανέλη. η ξανθιά γριά με το ροζ ταγερ να το παίζει ιντελεκτουέλ καραμανλής με ατάκες δικές του, φιλολογικά πασπαλισμένες "καθυστερήσαμε, υπάρχουν ευθύνες, υπήρξε αβελτηρία(?)". έπειτα κατηγόρησε τον Χυτήρη(που δεν υπήρχε στη συζήτηση, κάτι έλεγε για timing) κ το ΠΑΣΟΚ για αριστερισμό(!!!). η Κανέλη αφού έπιτέθηκε στους ψηφοφόρους των Οικολόγων Πράσινων κ μίλησε για τους πυροσβέστες κ την Ολυμπιακή, τοποθετήθηκε σωστά στο θέμα μπορώ να πω (ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πουθενά, ασχολείται με τους Κύρκους).

έπειτα ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του έκανε αφιέρωμα στους λαθραίους κ πρόβαλε την αγανάκτηση του κόσμου κάπου στην Αχαία που έκαναν ομαδική αίτηση για άδεια οπλοφορίας. φαντάζομαι είναι οι ίδιοι που έκαναν περιπολίες κ κυνηγούσαν τα παιδιά το Δεκέμβρη.

αυτή τη στιγμή ο Χαρδαβέλας στην Εκπομπάρα του έχει θέμα ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (τα κεφαλαία δικά του)

ανόητοι κωλάνθρωποι, προστατευτείτε όσο θέλετε κι όσο μπορείτε, όλο κ περισσότερο θυμίζετε αμόρφωτους βλαχοαμερικάνους, ή μάλλον πολύ θα θέλατε να τους θυμίζετε.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

περσέπολις


ποιός νίκησε τελικά στις ιρανικές εκλογές την Παρασκευή; τα αποτελέσματα δείχνουν συντριπτική νίκη του Αχμαντινετζαντ, οστόσω έχουν εντοπιστεί περιστατικά νοθείας κ πολλά άτομα δεν κατάφεραν να ψηφίσουν καν. ακόμα κ το τεράστιο ποσοστό που συγκέντρωσε είναι ύποπτο. γιατί όμως ο μεταρυθμιστής Χουσεΐν Μουσαβί βιάστηκε να ανακοινώσει τη νίκη του; είναι αποτέλεσμα κάποιου δάχτυλου η εξέγερση; να πω πως δε με αφορά αυτή τη στιγμή;


εχθές δευτέρα, πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τη νοθεία, ζητώντας παραίτηση του "δικτάτορα" Αχμαντινετζαντ. η ιρανική τηλεόραση δεν έδειξε ούτε ένα πλάνο


το κράτος έχει "παραλύσει" τα ιδιωτικά κανάλια, το ίντερνετ, απέλασε ξένους δημοσιογράφους, συνέλαβε εκατοντάδες άτομα που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, απαγόρευσε τις διαδηλώσεις


μαθαίνουμε τα νέα από youtube, blogs κ κυρίως μέσω twitter. εκεί βρήκα κ τις φωτογραφίες αυτές. ακολουθώ τους @madyar @persiankiwi @Change_for_Iran αγωνιούμε μαζί τους. το τελευταίο μήνυμα του persiankiwi: -we are moving location - seperating - situation in Tehran is tense - cant explain μας έχει αφήσει μετέωρους



πήρα να διαβάσω για πολλοστή φορά τα υπέροχα "περσέπολις" της Μαργιάν Σατραπί, απόψε πιο επίκαιρα όσο ποτέ. κάπου λέει "2500 χρόνια τυραννίας κ υποταγής". καλύ τύχη

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

με γεια μας

παραμερίζοντας τους φρικτούς πόνους, το αίμα κ την ταλαιπώρια μου, για άλλη μία φορά φροντίζω για 'σένα φίλε/φίλη κουνελάκη.

έπειτα από ένα χρόνο κ κάτι μέρες ύπαρξης, μετά απ' το μήνυμα που έδωσε το πανελλήνιο για αλλαγή κ εξέλιξη, το καταπληκτικό αυτό βλογκ αλλάζει, δεν βουλιάζει.

απολαύστε λοιπόν για μία τελευταία φορά το παλιό μας τεμπλέιτ

απολαύστε καλέ!

κ θαυμάστε το ολοκαίνουριο κ παντέλειο δημιούργημα μου (εχμμμ... φίλε ζλάτκο σε υπερευχαριστώ)

χρειάζονται κάποια πραγματάκια ακόμα βέβαια, αλλά έχει πάει τέσσερις κ πονάει ο κώλος μου έτσι όπως κάθομαι (κανονικά) στην καρέκλα του γραφείου. από αύριο θα το ξαναπιάσω

κανονίστε να μην ψηφίσετε στη δημοσκόπηση κ να με κάνετε ρεζίλι...

edit: με την καινούρια φωτό καλύτερα δεν είναι?

edit2: χαμηλά κάτω, ατάκες που μάζεψα απ' τα σχόλια σας, για να βλέπει ο κόσμος τι περνάω (ή τι περνάτε)...

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ασυναρτησίες για νοσοκομεία, φαντασιώσεις, παππούδες, αρρώστιες κ άλλα ευχάριστα3

(1) (2)


θυμόμαστε όλοι εκείνο το ποστάκι που έλεγα πως θα κάνω μια επεμβασούλα του ενός τετάρτου για μια κύστη κτλ κτλ;

αυτή τη στιγμή είμαι στο κρεβάτι του πόνου, σε νοσοκομείο του κέντρου. κ ναι, είμαι γαμάτος γκατζετάκιας, με λαπτοπάκι κ γουάιρλες. έτσι όπως ξαπλώνω κ στο πλάι με φουσκωμένα τα πισινά, πρέπει να 'χω τρομερό στυλάκι, απίστευτα σέξης

πριν αρχίσω με την ιστορία, θέλω να καταγγείλω την αμερικανική τηλεοπτική βιομηχανία, που σε κάνει να νομίζεις πως άμα μπεις σε νοσοκομείο θα έχεις όλη μέρα απο πάνω σου την Ίζυ κ τον Καρέβ να σου κάνουν χαλαρωτικό μασαζάκι για να ξεαγχωθείς, κ τα ελληνικά νοσοκομεία που δεν κάνουν ένα φέισ κοντρόλ στο προσωπικό, ή έστω στους ασθενείς.

λοιπόν, η εγχείρηση κράτησε λίγο, περισσότερο χρόνο κράτησε η αναισθησία που ήταν ολική. προς μεγάλη απογοήτευση μου δεν θυμάμαι τον κόσμο να σκοτεινιάζει ή να με πιάνει νύστα ή οτιδήποτε τέτοιο. ξαφνικά ξύπνησα στο κρεβάτι μου. ο πατέρας μου μου είπε πως στη νοσοκόμα που με ξύπνησε έλεγα κάτι για το γκρέι'ς ανάτομη κ έπειτα είπα στη μάνα μου πως οι γιατροί με χτυπούσαν.

αυτά που θυμάμαι απ' τα πρώτα λεπτά είναι να προσπαθώ να σηκωθώ, να ρωτάω τη νοσοκόμα αν μπορώ να πάω στο μπάνιο αυτή να μου αρνείται κ εγώ να προσπαθώ να ελευθερωθώ απ' τα σκεπάσματα, τον πατέρα μου να με κρατάει, τον διπλανό ασθενή να λέει πως δεν πρέπει να σηκωθώ κ εγώ να φωνάζω "πείτε του να σταματήσει", γενικά μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

μέχρι να περάσουν μερικές ώρες ένιωθα πολύ άσχημα. έπειτα μου επέτρεψαν να σηκωθώ κ το γάμησα στις βόλτες. ήρθαν κ οι φίλοι, μια χαρά. επίσης το βράδυ που έκανα εξερεύνηση, ανακάλυψα κ μια κοπελίτσα κολλημένη με τον στίβεν κινγκ κ τα λέγαμε.

πρέπει να σπασα τα νεύρα της προισταμένης γιατί μου μίλησε κάπως απότομα 3φορές. μία όταν σηκώθηκα κ ο ορός μου γέμισε αίματα, μία όταν είδε το κουτάκι απ' το παγωτό που έφαγα κρυφά ενώ μου το 'χε απαγορεύσει κ μία όταν ρώτησα αν μπορώ να πιω καρίμπ.

κατα τ΄άλλα είμαι μια χαρά, έχω κάνει κάτι χιλιόμετρα βόλτες (ειδικά σήμερα που μου βγάλαν κ τον ορό), έχω διαβάσει κάπου ένα εκατομμύριο σελίδες απ' το βιβλίο μου, τώρα ετοιμάζομαι να κάνω κανά τουίτ, να δω ταινιούλα κτλ.. βόλτα άλλη δεν έχει, ξεποδαριάστηκα. έφυγε κι ο διπλανός μου που είχε προβλήματα μνήμης κ κάθε τρεις κ λίγο γυρνούσε κ με κοίταγε έντονα, μια χαρά!

βασικά να πω κιόλας πως αν δεν βγω αύριο δεν θα την παλέψω καθόλου, γιατί είπαμε, η προσαρμοστικότητα έχει κ τα όρια της. ήδη όταν βρίσκομαι στο θάλαμο με πιάνει μιζέρια κ γκρίνια.

λοιπόν, πήγε εντεκάμιση κ αν δεν κλείσω το φως βλέπω τον παππού απέναντι να φωνάζει τον προιστάμενο να μου κάνει ενέσα.

τα λέμε αύριο από το σπίτι.

edit: αυτά τα έγραψα εχθές το βράδι αλλά δε μπόρεσα να τα "δώσω" κουνελάκια. σήμερα είμαι ακόμα μέσα, περιμένω κάποιο γιατρό να με διώξει..


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ

edit2: χομ ετ λαστ!!!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

τι έγινε ρε παιδιά; ποιός έσβησε τα φώτα;

δεν είμαι πολύ καλά. να σας πω να το ξέρετε: εκ φύσεως είμαι πολύ χαλαρόοοοος (δεν αγχώνομαι ποτέ όμως), κ χαζοαισιόδοξος. άγχος κ φόβος για το μέλλον είναι εντελώς ξένα συναισθήματα για 'μένα, γι' αυτό όταν μ' επισκέπτονται παθαίνω ταράκουλο κ δε μπορώ να τα διαχειριστώ. σα να χάνω τον προσανατολισμό μου, δε μπορώ να το εξηγήσω. ίσως γι' αυτό αντί να κάνω κανα σχόλιο για την ευρώπη, κάθομαι κ γράφω για τα ανούσια υπαρξιακά μου.

φοβάμαι λίγο. γιατί βλέπω μια κυκλική διάθεση στην Ιστορία. πράγματα που έχουν συμβεί κ θεωρούσαμε χαμένα στην κόλαση της Μνήμης, έρχονται πάλι στην επιφάνεια. φαντάσματα.

σα να διαβάζω το βιβλίο της ιστορίας: "η πρώτη δεκαετία του [..]ου αιώνα χαρακτηρίζεται από μια βαθειά οικονομική κ πολιτική κρίση. η ανεργία, η φτώχια, η απώλεια της πίστης στα πολιτικά κόμματα, οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος κ την αδιαφορία για τα κοινά. την κρίση εκμεταλεύτηκαν παρατάξεις ακροδεξιών κ φασιστικών πεποιθήσεων για να αναλάβουν ενεργό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό".

έχω ετοιμάσει διάφορα καλούδια όπως, στη Ροδόπη 4ο κόμμα(μετά το ΛΑΟΣ) αναδείχτηκε το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. (!!!), σχεδόν ένας στους εκατό αθηναίους ψήφισαν για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τα ποσοστά των ακροδεξιών σε Ολλανδία κ Δανία, αλλά δεν έχω διάθεση να γράψω τίποτα. όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει κι ας βγάλει τα συμπεράσματα του. εγώ βαρέθηκα κ θέλω να φύγω

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

χρονίσαμε

βλέπω το καλεντάρι, 5 του μηνός. ξέχασα τα γενέθλια του βλογκ, στις 3. ένας χρόνος!

θυμάμαι που σκεφτόμουν πώς να το φτιάξω. στην αρχή ήθελα κάτι κουλτουρέ, να μη λέω πολλά. ήθελα να δίνω ειδήσεις μόνο με φωτογραφίες κ βίντεο (δεν ήξερα κ αν μπορούσα να ανεβάζω ο άσχετος). έπειτα -ορθώς- σκέφτηκα πως αφού δε μπορώ να μη μιλάω στην "έξω" ζωή, αποκλείεται να το καταφέρω στην ιντερνετική

έπειτα σκεφτόμουν να κάνω κάτι πιο θεατρικό, κάτι σαν παππούδες του μάπετ σόου που θα σχολιάζουν τους πάντες, αυτό δε μου έχει φύγει τελείως, παίζει ακόμα σαν σενάριο

στο τέλος κατέληξα στο πιο εύκολο: να γράφω όπως μιλάω ακριβώς. τα αυτοκτονιάρικα κουνέλια τα είχα στο μυαλό μου απ' την αρχή, μου άρεσε σαν όνομα κ σαν κόμικ. οπότε να: bunny suicides.

έλεγα πως θα βαρεθώ, μα δε βαρέθηκα, ένας χρόνος ρε παιδιά! 150 ποστάκια, ένας σωρός άτομα που γνώρισα μέσω της οθόνης αλλά κι εκτός αυτής, κ ένα πολύ ανακουφιστικό ξεφούσκωμα.

άντε κ του χρόνου

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ανάπηρη πόλη

είχα πάρει ταξί για το κέντρο κ κατεβαίναμε την κατηφόρα πίσω απ' τον Άγιο Δημήτριο. μπροστά μας άλλο ταξί που πήγαινε πάααρα πολύ αργά κ μου σπαγε τα νεύρα. αρχίζει να κορνάρει με μανία. σηκώνομαι λίγο να δω σε ποιόν κορνάρει κ γιατί καθυστερούμε κ βλέπω ένα παιδί σε αναπηρικό καροτσάκι. απ' τις λίγες φορές που έχω ντραπεί τόσο πολύ. μάλιστα του φώναζε κιόλας, να πάει απ' το πεζοδρόμιο ή να κάνει πιο γρήγορα, ο τύπος είχε πάθει παράκρουση. κοιτάζω στα (σπασμένα) πεζοδρόμια. παρκαρισμένα αμάξια κ μηχανάκια να κόβουν τον δρόμο, είχα βουρκώσει από νεύρα κ ντροπή


κάτι τέτοιο νιώθω βλέποντας αυτό το βίντεο που ετοίμασε η ομάδα "ανάπηρη πόλη" για να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ανάπηρος στην πόλη της Θεσσαλονίκης γενικά κ στο Αριστοτέλειο ειδικότερα. μάλιστα το πρόβαλαν "με το ζόρι" χαλώντας τη φιέστα του Ατσαλάκωτου για την "πρόσβαση στη ζωή χωρίς διακρίσειςμάι ας"

"Ανάπηρη είναι η πόλη που εμποδίζει τους ανάπηρους να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να κινηθούνε απρόσκοπτα. Η προσπελασιμότητα και η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε ζωτικούς χώρους, δομές και υπηρεσίες είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και όχι προνοιακή παροχή"

η πόλη όμως είμαστε εμείς. αν εμείς δεν δείξουμε πως τα άτομα με κινητικά προβλήματα είτε είναι ανάπηροι, είτε ηλικιωμένοι είτε δενξέρω'γωτι, είναι κομμάτι αυτής της πόλης δεν πρόκειται να το πάρουν χαμπάρι οι ιθύνοντες. δεν ήμαστε εμείς κ οι ανάπηροι, σκέτο εμείς ήμαστε.

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP