Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

τι έγινε ρε παιδιά; ποιός έσβησε τα φώτα;

δεν είμαι πολύ καλά. να σας πω να το ξέρετε: εκ φύσεως είμαι πολύ χαλαρόοοοος (δεν αγχώνομαι ποτέ όμως), κ χαζοαισιόδοξος. άγχος κ φόβος για το μέλλον είναι εντελώς ξένα συναισθήματα για 'μένα, γι' αυτό όταν μ' επισκέπτονται παθαίνω ταράκουλο κ δε μπορώ να τα διαχειριστώ. σα να χάνω τον προσανατολισμό μου, δε μπορώ να το εξηγήσω. ίσως γι' αυτό αντί να κάνω κανα σχόλιο για την ευρώπη, κάθομαι κ γράφω για τα ανούσια υπαρξιακά μου.

φοβάμαι λίγο. γιατί βλέπω μια κυκλική διάθεση στην Ιστορία. πράγματα που έχουν συμβεί κ θεωρούσαμε χαμένα στην κόλαση της Μνήμης, έρχονται πάλι στην επιφάνεια. φαντάσματα.

σα να διαβάζω το βιβλίο της ιστορίας: "η πρώτη δεκαετία του [..]ου αιώνα χαρακτηρίζεται από μια βαθειά οικονομική κ πολιτική κρίση. η ανεργία, η φτώχια, η απώλεια της πίστης στα πολιτικά κόμματα, οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος κ την αδιαφορία για τα κοινά. την κρίση εκμεταλεύτηκαν παρατάξεις ακροδεξιών κ φασιστικών πεποιθήσεων για να αναλάβουν ενεργό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό".

έχω ετοιμάσει διάφορα καλούδια όπως, στη Ροδόπη 4ο κόμμα(μετά το ΛΑΟΣ) αναδείχτηκε το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. (!!!), σχεδόν ένας στους εκατό αθηναίους ψήφισαν για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τα ποσοστά των ακροδεξιών σε Ολλανδία κ Δανία, αλλά δεν έχω διάθεση να γράψω τίποτα. όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει κι ας βγάλει τα συμπεράσματα του. εγώ βαρέθηκα κ θέλω να φύγω

15 καροτάκια:

aKanonisti

Θες να φύγεις...να πας για μπάνιο??
Χαχαχαχαχαχαχαχα

DaisyCrazy

δεν έχεις άδικο.. και μένα με ανησυχεί αυτή η άνοδος του λαος.. θέλω να ελπίζω ότι είναι μια αντιδραση στη ν.δ. και δε θα χει συνεχεια... αλλα δεν μπορούμε να ξέρουμε..
δυστυχως οντως η ιστορία κανει κυκλους. ξερεις γιατι; γιατι εμεις οι ανθρωποι εχουμε την εκνευρστικη συνηθεια να μη μαθαινουμε απο τα λαθη του παρελθοντος και να νομιζουμε αυτοματως οτι αποκλειεται να τα επαναλαβουμε.. πραγμα που σιγουρευει σχεδον οτι η επαναληψη θα συμβει.. θελω να εχω φυσικα απολυτο λαθος..

Shiroi Taka

Δυστυχώς στην οικογένειά μου έχω 2 του ΛΑΟΣ. Και εξηγώ την ψυχολογία τους, που, φαντάζομαι, αντιπροσωπεύει και το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων τους: για ό,τι μα ό,τι είναι άσχημο στη ζωή τους τώρα, δεν φταίνε αυτοί και οι κακές επιλογές τους, η τεμπελιά, η άγνοια, η ανικανότητα, αλλά φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι, που, όσο πιο διαφορετικοί από τους ίδιους, τόσο το καλύτερο, γιατί δεν ταυτίζονται έτσι.
Παρεπιπτόντως, και οι δυο τους είναι μεγάλοι συνομωσιολόγοι - όλος ο κόσμος ενωμένος εναντίον τους και τα σχετικά.
Προσπαθώ να είμαι δημοκρατικός άνθρωπος, αλλά ένα έχω να πω: ΡΕ, ΟΥΣΤ!
Κουράγιο, κούνελε...

NdN

Κούνελε τα πράγματα στην Ευρώπη αλλάζουν δραματικά. Οι ΜΟυσουλμάνοι ζουν αποκομμένοι και δεν ενσωματώνονται στον κοινωνικό ιστό. Κάνουν 5 παιδιά και ζουν απο τα social benefits. Ο Βρετανός και ο Αυστριακός (γι αυτούς ξέρω γι αυτούς μιλάω) δεν το έχουν συνηθίσει αυτό και "θυμώνουν". Η ακροδεξιά βρίσκει και πρόσφορο έδαφος από την ανεργία και την εγκληματικότητα και ανεβαίνει παντού.

Ο τρόπος που διαχειρίζεται τους μετανάστες η ελληνική κοινωνία σύντομα θα οδηγήσει σε ένα τεράστιο "μπαμ" και τότε να δω που θα κρυφτούμε.

Εγώ είμαι μετανάστης και σου λέω ότι το βλέπω. Το κόμμα που θέλει να βγει η Αγγλία από της Ευρώπη βγήκε 2ο και μας τρομάζει όλους. το Εθνικιστικό πήρε έδρες για πρώτη φορά...

Αστο καλύτερα. Μεγάλη συζήτηση και όταν πας να την κάνεις στα σοβαρά και λες οτι οι μετανάστες είναι άνθρωποι πετιέται ο ένας "αν βιάσουν οι Αλβανοί/Ρώσοι/Τσετσένοι την αδερφη σου δεν θα τα λες αυτά" και από την άλλη όταν λες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει όλους αυτούς πετιέται ο άλλος "φασίστα θα σε κρεμασουμε...". Κανείς δεν συζητάει καθαρά και σοβαρά κούνελε. Και δεν μπορούν, αλλά και δεν θέλουν.

Ανώνυμος

Fear is in the eye of the beholder...

demetrat

έλα κουνέλι μου
μη μου στενοχωριέσαι.

ΠανωςΚ

Κουνελάκο, σχετικά με το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο στη Ροδόπη, πρόκειται περί παρεξήγησης, ή τουλάχιστον έτσι λένε κάποιοι, με αυτά δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος: Λένε δηλαδή κάποιοι -και σε εφημερίδες γράφτηκε- ότι οι Τούρκοι πρότειναν στη μειονότητα να ψηφίσει λευκό στις εκλγογές, κι αυτοί μπερδευτήκανε και ρίξανε το κόμμα Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.!

Κι αν θες να φύγεις, σου προτείνω την Ολλανδία -δεύτεροι εκέι οι ακροδεξιοί, χοχοχο...

ZlatkoGR

Τα έχουμε ξαναπεί κουνελάκο και μάλλον θα τα λέμε με κάθε ευκαιρία, ξανά και ξανά, μου φαίνεται: Δεν πάω πουθενά, γιατί εγώ σκέφτομαι καθαρά και δεν αφήνω αυτόν τον τόπο και οποιονδήποτε άλλο τόπο σ'αυτούς που η λογική διεργασία της σκέψης τους είναι "αν βιάσουν οι Αλβανοί/Ρώσοι/Τσετσένοι την αδερφη σου δεν θα τα λες αυτά" που λέει και ο NdN.

Για τον ίδιο λόγο δηλαδή που δεν πήγα παραλία ή που δεν έβγαλα άκυρο δηλαδή...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα

Με κάλυψε ο Ζλάτκος.γκρρρρρρ

mahler76

η άνοδος της ακροδεξιας είναι θλιβερό φαινόμενο. ελπίζω να σταματήσει πριν γίνει επικίνδυνο.

demetrat

εμένα με κάλυψε και ο NdN
ειδικά στην τελευταία παράγραφο.
δ

Χριστίνα Ανέφελη

Πες τα βρε Κούνελε για τα ποσοστά των χρυσών αυγών από Αθήνα και χάμω! Άντε γιατί εμάς λένε ακροδεξιούς... Έβλεπα χθες τα τελικά αποτελέσματα και μου σηκώθηκε η τρίχα.

Από συμπεράσματα έχω ένα τσουβάλι, αλλά έχω κι ένα κακό συνήθειο: σπάνια τα συζητάω αυτά σε μπλογκς. Τεσπα.
Πάντως κι εγώ βαρέθηκα! Κι εγώ θέλω να φύγω!

JD

αρχηγε μου δεν εχεις ΚΑΘΟΛΟΥ αδικο! ελπίζω να εισαι καλα!

Ανώνυμος

εγώ παντως συνεχίζω να λέω αυτό που λέω απ τη πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στην ελλάδα...
"ελλας το μεγαλείο σου!"

bunnysuicides

παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια. υπό άλλες συνθήκες θα μποροέσε να γίνει πολύ ωραία συζήτηση αλλά δεν είμαι σε καλή φάση αυτές της μέρες. μάκια κ δυνατά, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. στο χέρι μας είναι να μην αφησουμε τα φασιστόμουτρα να νικήσουν

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP