Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

"you don't care about me"



το παραπάνω βίντεο είναι το πρώτο ντοκουμέντο ανάκρισης κρατουμένου στο Γκουαντάναμο .
ο ανακρινόμενος οναμάζεται Ομάρ Καντρ, 16 ετών. κατηγορείται για το φόνο ενός Αμερικανού στρατιώτη στο Αφγανιστάν το 2002 (φόνος η υπεράσπιση της πατρίδας του;). στο βίντεο μιλάει σε 2Καναδούς αξιωματούχους για τις συνθήκες κράτησης του απ' τους Αμερικανούς στρατιώτες.
κλαίει συνέχεια, έχει σηκώσει τη μπλούζα του για να δείξει τα χτυπήματα, "δε νοιάζεστε για μένα" .

όταν ήμουν στην ηλικία του ένιωθα μόνος, είχα κ εγώ τα διάφορα εφηβικά μου προβλήματα. τρέμω, δε μπορώ να φανταστώ πώς αισθάνεται αυτό το παιδί έχοντας χάσει πατρίδα, ελευθερία, οικογένια, αξιοπρέπεια. κ το κυριότερο, έχοντας καταλάβει από πρώτο χέρι την αλήθεια. κανείς δε νοιάζεται.

χρειάστηκαν 6 μόνο χρόνια για να γυρίσουμε στο μεσαίωνα. ως πότε θα περπατάμε ανάποδα;

η Διεθνής Αμνηστία είναι η οργάνωση που έκανε γνωστό το θέμα τουΓκουαντάναμο κ συνεχίζει ακόμα την προσπάθεια. εδώ υπογράφουμε για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο,αν δεν κάνω λάθος είμαι ο 136,066ος που υπέγραψε.

8 καροτάκια:

ZlatkoGR

Α, διάβασα την είδηση λίγο πριν ανοίξω τον Reader και πέσω πάνω στην (1η εκδοχή) του post. Στο CNN παίζει πρώτη είδηση. Έξυπνη κίνηση να ζητήσουν οι δικηγόροι του παιδιού όλο το υλικό που υπάρχει εναντίον του πελάτη τους και να το χρησιμοποιήσουν σαν shock treatment...

bunnysuicides

είναι ακόμα εκεί μέσα, απίστευτο. ναι στην αρχή βιαζόμουν, ήθελα να συμμαζέψω, μετά μετάνιωσα κ είπα να κάνω "κανονικό" πόστ.

Ανώνυμος

"Πάμε σαν διψασμένα πουλιά μέχρι το Γκουαντανάμο να πάρουμε τη φωτιά"

απ'αυτό το κομμάτι των active member έμαθα πρώτη φορά για το Guantanamo και από τότε δεν μπορώ να το βγάλω απ'το μυαλό μου, έχω ένα θέμα με τον "πολέμου κατά της τρομοκρατίας". πολύ καλή πάντως η σελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας με τα πίξελς...

Kwlogria

Συγνώμη, αλλά θα το πω: Θέλουν τέτοιο ξεκοίλιασμα αυτοί που κάνουν όλα αυτά, αυτοί που το άνοιξαν, αυτοί που έχουν συμφέροντα κρατώντας το ανοιχτό, που δεν περιγράφεται! Έκανες λαμπρά που έδωσες το σάιτ για τις υπογραφές, το παίρνω και το κοτσάρω τώρα!!

bunnysuicides

efou η μόνη τρομοκρατία είναι η μούρη τους. άσε γιατί λίγο-λίγο αλλάζουν οι απόψεις μου περι του θέματος κ καθόλου δε μ'αρέσει..!

kwlogria ξεκοίλιασμα των χρηματοκιβωτίων τους θέλουν! αισθάνομαι άχρηστος ρε γαμώτο, μόνο μια ηλεκτρονική υπογραφή μπορώ να βάλω.. πάντως είδα πως το κότσαρες, μπράβο!

Ανώνυμος

"efou η μόνη τρομοκρατία είναι η μούρη τους"
u tell me about it!

"άσε γιατί λίγο-λίγο αλλάζουν οι απόψεις μου περι του θέματος κ καθόλου δε μ'αρέσει.."
εμένα πάλι μ'αρέσει! θα γίνεις ένα από *εμάς* σύντομα! (εδώ κολλάει κι ο ελεύθερος σκοπευτής)

"αισθάνομαι άχρηστος ρε γαμώτο, μόνο μια ηλεκτρονική υπογραφή μπορώ να βάλω.."
αυτό ξαναπέστο...επαναστάτες επι του καναπέως δε θα το χαρακτήριζες κι αυτό?

Boneapart

Υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο "Poems from Guantanamo" και αποτελεί το μοναδικό τρόπο να βγει η φωνή εκείνων των ανθρώπων προς τα έξω... Εδώ: http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/abdullah-guantanamo-poem-20071212 έχει ένα ποίημα ενός κρατουμένου...
Απόσπασμα:
O Father, this is a prison of injustice.
Its iniquity makes the mountains weep.
I have committed no crime and am guilty of no offense.
Curved claws have I,
But I have been sold like a fattened sheep.

Boneapart

Αξίζει, θαρρώ, να δείτε και αυτό το βιντεάκι http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/video-and-audio/video-reading-poems-guantanamo-20071212

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP